Swift A1 op NK voor regioteams

31 mei 2013 | Van onze AS-redactie

De jongens A-junioren van handbalclub Swift nemen zaterdag deel aan het Nederlands kampioenschap voor regioteams voor senioren. De Arnhemse ploeg doet buiten mededinging mee.

Swift kreeg uitnodiging van het Nederlands Handbal Verbond (NHV), omdat het onlangs Nederlands kampioen werd bij de A-junioren. Dat lukte Swift voor de tweede keer in drie jaar.
Na het succesvolle NK Regioselecties bij de jongste groepen, mag de oudste lichting op zaterdag 1 juni in Amsterdam aan de bak. Er wordt zowel bij de mannen als de vrouwen gespeeld in twee poules van vier, gevolgd door kruisfinales en finale. Om in beide groepen aan evenveel wedstrijden te komen, is AHV Swift A1 bereid gevonden om bij de mannen buiten mededinging de open plek in groep B in te vullen.
De wedstrijden duren twee keer 15 minuten met 5 minuten rust. Het eerste fluitsignaal klinkt om 09.15 uur bij de dames en om 10.05 uur bij de heren. De finales worden om respectievelijk 16.00 en 16.55 uur gespeeld.
Swift A1 komt bij de mannen uit in groep B en speelt tegen de districten Zuid-Holland, Oost en Noord-Holland Noord. “Voor Swift A1 is het NK voor afdelingsteams weer een prima test”, zegt Joop Peters, bij AHV Swift in het bestuur belast met technische zaken.

De jonge teams van eredivisionist presteren uitstekend in Nederland. Zo eindigde het belofteteam van Swift twee weken geleden op het ‘Anton Bruurs beloftentoernooi’ van BEVO in Panningen als tweede. De Arnhemse ploeg had na vier duels net als Lions zes punten, maar de Limburgers wonnen het toernooi op basis van het onderlinge resultaat.
Peters:“De beloftes van Swift hebben op het eind van het seizoen 2012-2013 laten zien bij de top van Nederland te behoren en kunnen met een goed gevoel uitkijken naar volgend seizoen.”

Poule-indeling NK afdelingsteams 1 juni
Mannen

Poule A: Limburg, Noord, Brabant, Noord-Holland Zuid
Poule B: Zuid-Holland, AHV Swift (buiten mededinging), Oost, Noord-Holland Noord
Vrouwen
Poule A:
Noord, Noord-Holland Zuid, Limburg, Noord-Holland Noord
Poule B: Zuid-Holland, Twente, Brabant, Oost