Sven Voogt trainer Arnhem Eagles

13 juni 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Sven Voogt (27, foto) wordt de nieuwe trainer-coach van het eerste mannenteam van basketbalvereniging Arnhem Eagles.Voogt is de opvolger van Chris Stomp, die de eerste divisionist 5 seizoenen onder zijn hoede had.

Sven Voogt, die zijn jeugdopleiding bij de Eagles doorbracht, hangt zijn schoenen aan de wilgen en kiest definitief voor het coachen. Voogt kwam vorig seizoen nog uit voor het tweede mannenteam van Arnhem Eagles, dat speelt in de hoofdklasse van rayon Oost. De 27-jarige Voogt heeft enige ervaring als het aankomt op landelijk basketbal. Hij coachte in het seizoen 2010-1011 het eerste vrouwenteam van Almonte in Eindhoven, dat uitkwam in de promotiedivisie.
Steven Teunissen, voorzitter van de technische commissie van Arnhem Eagles, is erg blij met het aanstellen van Sven Voogt. “Het was een belachelijk moeilijke zoektocht naar een nieuwe coach. We hebben heel veel coaches benaderd en kwamen elke keer weer van een koude kermis thuis. Sven kwam voor ons uit een onverwachte, maar zeer welkome hoek. Een serieuze jongen van de club met een ambitie, dat is altijd erg fijn om mee te werken. Sven is zelf ook heel blij met het verkregen vertrouwen van de spelers en de club. Hijn heeft er enorm veel zin in om aan de slag te gaan.”
Speler Guido Groenendijk ziet de komst van Voogt wel zitten. “Sven is een serieuze jonge coach met ambitie, die voor een nieuwe wind kan gaan zorgen binnen Eagles. De afgelopen 5 jaar hebben we met plezier gewerkt met Chris Stomp, maar het team was toe aan vernieuwing. Ik heb in ieder geval erg veel zin om weer te beginnen en ben erg benieuwd hoe deze stap uitpakt” aldus de 30-jarige center.