Supporters Vitesse doen oproep aan Coley Parry: ‘Geef onze club terug!’

23 juni 2024 | Van onze AS-redactie

De gezamenlijke supportersgroepen hebben namens de achterban van Vitesse in een openbaar statement een dringende oproep gedaan aan Coley Parry: ‘Maak je beloften waar en geef onze club terug!’ De situatie rondom het voortbestaan van Vitesse wordt namelijk met het uur neteliger. Alle seinen staan op rood en er wordt  voorspeld dat de licentiecommissie van de KNVB de licentie maandag in zal trekken. Overigens wordt dit genuanceerd door het huidige crisismanagement van Vitesse. Zij geven nadrukkelijk aan dat dit absoluut nog niet het geval is en verwachten begin komende week meer te horen van de licentiecommissie.

De crisismanagers zijn compleet afhankelijk van de opstelling van Coley Parry. Is hij bereid een schikking te treffen over de uitstaande schuld van meer dan 14 miljoen euro? Een ongekende impasse. Susanne Wichhart, voorzitter van de officiële supportersvereniging van Vitesse meldt: “De oproep komt uit het hart van de supporters en is een gezamenlijk initiatief vanuit de achterban. Uiteraard is de oproep gedeeld met de club.

In de oproep wordt Parry bedankt voor het feit dat hij de club twee jaar geleden gered heeft. Parry meldde indertijd dat hij de club terug zou geven. Daar wordt Parry in de oproep aan herinnerd. Het is voor de supporters onbegrijpelijk dat iemand die Vitesse in eerste instantie gered heeft, nu het voortbestaan van de Arnhemse club belemmert. Dat de licentiecommissie de overname door Parry niet goedgekeurd heeft, is een gegeven dat volgens de supporters geaccepteerd worden. Het eerder deze week aangeboden bod door twee externe partijen is volgens de supporters een uitstekend bod. Parry kan dit zonder gezichtsverlies accepteren. Het is dan ook onbegrijpelijk dat Parry een oplossing blijft blokkeren. Het geduld van de supporters is op. Ze dringen er op aan dat Parry net als de supporters kiezen voor Geel-Zwart.

‘Mocht het onverhoopt zo zijn dat de licentiecommissie besluit om het proces tot intrekking van de licentie te starten, dan zal Vitesse alle kansen aangrijpen om hier tegenin te gaan. En die kansen zijn er nog steeds, bijvoorbeeld via de beroepscommissie en daarna via een rechtsprocedure’, zo laat Vitesse in een persbericht weten.

* Klik hier voor het complete statement van de supportersvereniging op de website van SV Vitesse.
* Tekst: Wilfrie Koekkoek