‘Supporters lieten me nooit vallen’

12 december 2010 | Van onze AS-redactie

Theo Bos heeft zondag, voorafgaand aan Vitesse-Ajax, afscheid genomen van ‘zijn’ supporters. Dat gebeurde tijdens een speciale meeting in het stampvolle supportershome in Gelredome.

‘Vitesse is en blijft mijn club’, zei de trainer, die op 21 oktober wegens tegenvallende resultaten de laan werd uitgestuurd. De supportersvereniging onderkende de grote betekenis die ‘Mister Vitesse’ voor de club heeft gehad en organiseerde het afscheid. Bos vertelde zondag toch wel even te hebben getwijfeld om terug te keren naar Vitesse. Bij Vitesse-live zei hij: “Mijn vrouw heeft me moeten overhalen en ik heb al mijn moed verzameld. Maar ik doe het voor de supporters, ze hebben me nooit laten vallen”, aldus de trainer die graag weer aan de slag wil en erop rekent dat hij volgend seizoen, en mogelijk eerder, weer een club heeft.

Henk Parren van de supportersvereniging zei: “Wij nemen geen afscheid van Theo Bos. Dat kan helemaal niet als Vitessenaren onder elkaar. Wij bedanken vandaag de trainer Theo Bos die altijd klaar stond voor de supporters en erg laagdrempelig was.”
Bos kreeg van de supporters een ingelijste foto en bloemen, en had omgekeerd ook voor de fans een foto meegebracht met de tekst: ‘Bedankt voor 28 jaar onvoorwaardelijke steun.’