Stunt Oost-Arnhem blijft maar net uit

22 april 2014 | Van onze AS-redactie

Korfbalclub Oost-Arnhem heeft het Amicitia, koploper in de overgangsklasse B, knap lastig gemaakt. De ploeg van trainer Frans Kuster nam na rust een 16-13 voorsprong, maar die ging toch nog verloren: 17-21.

Met nog drie duels voor de boeg pakte Amicitia in Arnhem de titel. De ploeg uit Vriezenveen zette alle elf wedstrijden om in winst en is daardoor nu al onbereikbaar voor de achtervolgers.
Oost-Arnhem had aanvankelijk problemen met het felle Amictia, dat veel druk zette op de Arnhemse aanvallers. De verdedigers aan Arnhemse kant maakten het hun tegenstanders gemakkelijk door veel vrije worpen en strafworpen tegen te krijgen. Amicitia scoorde zes van de eerste acht treffers vanaf de stip. Toch had Oost-Arnhem bij rust nog alle kansen op een goed resultaat: 11-11.

Na de hervatting leek Amicitia op weg naar een zege (11-13), maar de gasten waren het daarna aanvallend even helemaal kwijt. Oost-Arnhem profiteerde en na 52 minuten waren de rollen compleet omgedraaid. Oost-Arnhem leidde met 16-13.
“Wij hadden de kans de voorsprong naar vier goals uit te bouwen, maar toen we dat nalieten, zag je dat Amicitia toch over een ervaren ploeg beschikt”, vertelde Wesley ten Broek, teammanager van Oost-Arnhem. “Amicitia scoorde zes keer op rij en wij hadden daarna niet meer de kracht om dat verschil goed te maken. Maar we hebben weer gevochten als leeuwen en laten zien in deze klasse thuis te horen.”
Via 16-19 behaalde Amicitia met 17-21 de overwinning en daarmee het kampioenschap binnen. Voor de thuisclub scoorde Rick Verdouw vijfmaal. Oost-Arnhem heeft nu net als Drachten 9 punten uit 11 duels. Daaronder staan nog Sparta Zwolle (7 uit 11) en ROG (4 uit 11).
Oost-Arnhem speelt nog tegen drie concurrenten: Hoogkerk (10 mei, uit), Drachten (17 mei, thuis) en Sparta Zwolle (24 mei, uit).