Streep door competities in amateurvoetbal

24 februari 2021 | Van onze AS-redactie

De competities bij de senioren in de A-categorie van het amateurvoetbal worden dit seizoen niet meer hervat. Dat heeft de KNVB woensdag, nadat het kabinet de bestaande maatregelen in de strijd met het coronavirus grotendeels verlengde, bekendgemaakt. Het stopzetten van de competitie houdt tevens in dat er van de tweede divisie tot en met de vijfde klasse geen promotie en degradatie zal plaatsvinden. Voor de jeugd- en zaalcompetities in de categorie A blijven de opties openstaan.

De KNVB hanteerde voor de senioren veldcompetities in de categorie A een uiterste startdatum van 10 en 11 april en een minimale voorbereidingsperiode van 4 tot 5 weken waarin de clubs zonder beperkingen konden worden. Dat zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart. Doordat de maatregelen van het kabinet zijn verlengd tot en met 16 maart, vervalt de optie om deze competities te hervatten en de eerste seizoenshelft uit te spelen.

De jeugd uitkomend in de categorie A en de competities tot en met onder 23 mogen hoop houden op hervatting van de competities. De uiterste startdatum van de onder 23-competities staan gepland voor het speelweekeinde van 10 en 11 april, die van de jeugdcompetities 17 en 18 april. Omdat het grootste deel van deze teams op dit moment al zonder beperkingen kan trainen, geldt voor hen een kortere voorbereidingsperiode (2-3 weken). Alle jeugdteams (inclusief O19) moeten in dat geval vanaf 24 maart zonder beperkingen kunnen trainen, de onder 23-teams vanaf 17 maart.

De teams uit de categorie A in de competities die niet meer worden hervat, stromen door naar de KNVB Regio Cup. Dit zijn kleinschalige regionale competities, georganiseerd door de KNVB. Daarmee wordt gestart vanaf het moment dat de coronamaatregelen dit toelaten.

In de eerste week van maart begint de KNVB met een inventarisatie onder de clubs in categorie A over mogelijke deelname aan de KNVB Regio Cup.
Alle teams in de categorie B veld-, zaal- en pupillenvoetbal gaan al over naar de KNVB Regio Cup.

Bron: KNVB.nl


* Foto geheel boven: Spelmoment uit het duel Arnhemia – CHRC uit het seizoen 2018 – 2019, de laatste keer dat een seizoen volledig werd uitgespeeld. (Foto: Sjaak Bouwmeester)