Streep door Arnhems schoolvoetbal

19 maart 2020 | Van onze AS-redactie

Voor bijna zesduizend kinderen zal het een flinke teleurstelling zijn. Het schoolvoetbaltoernooi in Arnhem gaat in verband met het coronavirus dit jaar niet door. Dat is maandagochtend na overleg tussen de Arnhemse Voetbal Federatie en Sportbedrijf Arnhem besloten.

Volgens voorzitter Wim Hendriks van de Arnhemse Voetbal Federatie was er geen andere keuze. ,,Voor de bovenbouw van het basisonderwijs waren de speeldata 1, 8, en 15 april, voor de kleintjes en het speciaal onderwijs was het toernooi in mei. Maar ook dat hebben we afgelast”, zegt Hendriks. “Een week uitstel was eventueel mogelijk, maar het is de vraag of de scholen na 6 april weer open gaan. Daarnaast heb je te maken met vrijwilligers, die je opnieuw zou moeten benaderen.”

Bijna zestig basisscholen komen op acht verschillende sportcomplexen dus niet in actie. Hendriks: “Dat is een financiĆ«le strop voor de clubs waar het toernooi wordt gehouden.”

Een project van vijftien Cios-studenten gaat volgens Hendriks wel door. ,,Zij zouden onderzoeken hoe we het schoolvoetbal in de toekomst veilig kunnen stellen, want vooral de beschikbaarheid van vrijwilligers wordt een steeds groter probleem.”