Stijn Hoefnagels: ‘We gaan knallen’

9 maart 2012 | Van onze AS-redactie

Handballer Stijn Hoefnagels (foto) wist bij zijn komst naar Swift, aan het begin van dit seizoen, dat het geen gemakkelijk jaar zou worden. Dat het zo moeizaam zou verlopen, had de Limburger niet verwacht. ‘Maar in de nacompetitie gaan we knallen.’
Swift begint de nacompetitie in de eredivisie zaterdag in sporthal Elderveld tegen Aalsmeer. In de degradatiegroep moet Swift minimaal 1 ploeg onder zich houden om directe degradatie af te wenden. Swift, in de reguliere competitie als laatste geëindigd, start met 1 punt. Hellas (2 punten), HARO Rotterdam (3 punten) en Aalsmeer (4 punten) zijn de tegenstanders.
De AS-redactie sprak met jeugdinternational Stijn Hoefnagels.

Je hebt geen spijt van je komst naar Swift, aan het begin van dit seizoen?
Stijn Hoefnagels: “Nee, want ik wist dat het een moeilijk jaar zou worden. De routiniers waren al vertrokken bij Swift, toen ik de keuze maakte om naar Arnhem te komen. Bij Lions heb ik afgelopen seizoen in het tweede team in de eerste divisie zo’n beetje alles gewonnen, dus dit was wel anders. Maar ik ben in Nijmegen bedrijfseconomie gaan studeren en dat viel goed te combineren met handballen bij Swift.”

Je bent zelf pas 19 jaar. Is het voor jonge spelers niet demotiverend als je steeds verliest?
“Ja, maar de sfeer in de groep is altijd goed gebleven. Het was ook na een nederlaag leuk om naar de training te komen. We zijn ervoor blijven vechten en je ziet dat het steeds beter is gegaan.”

Dat geeft aan dat jullie jonge spelersgroep mentaal goed in elkaar steekt.
“Ja, maar toch vind ik het een hele prestatie dat we zo goed door zijn blijven gaan. We zijn ook vaker gaan trainen. Op woensdag 2 keer en op vrijdag een uur langer. Als groep zijn we dus langer bij elkaar en dat heeft ons ook sterker gemaakt.”

Hoe ziet jouw toekomst eruit?
“Ik ben van plan om bij Swift te blijven. Ik wil in Nijmegen mijn studie afmaken en als handballer een goede speler worden in Nederland. Voor een carrière in het buitenland ben ik te klein.”

Wat mogen we van Swift verwachten in de nacompetitie?
“Dat we in ieder geval 1 ploeg onder ons houden. Als je ziet hoe wij de laatste weken hebben gespeeld, zit er veel meer power in. We hebben een knop omgedraaid. Na de overwinning op HARO in de laatste wedstrijd is ook het zelfvertrouwen gegroeid. We gaan knallen in de nacompetitie.”

Wie houden jullie onder je?
“Aalsmeer gaat het redden. Die ploeg heeft de meeste kwaliteit. Hellas komt voor ons als eerste in aanmerking. Van die ploeg moeten we kunnen winnen. Maar wij worden hoe dan ook geen laatste.”

Het duel Swift – Aalsmeer wordt zaterdagavond gespeeld in sporthal Elderveld en begint om 20.30 uur.

Foto op de homepage: Stijn Hoefnagels neemt het doel van Hurry Up onder vuur. (Foto: Walter Veerman)


Stijn Hoefnagels waagt een doelpoging in het duel met E en O, eerder dit seizoen. (Foto: Walter Veerman)