Sterke ploegen op toernooi ‘Boys’

15 augustus 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Het ‘warming up’ toernooi, dat vrijdag en zondag wordt gehouden bij Arnhemse Boys, kent een sterk deelnemersveld. Behalve de organiserende club doen AFC Arnhem, AVW ’66 en DIO ’30 mee aan het tweedaagse toernooi.

Op sportpark De Schuytgraaf wordt vrijdagavond om 19.00 uur geloot. Een uur later beginnen de twee wedstrijden. De verliezers staan zondag om 12 uur tegenover elkaar in de strijd om de derde plaats. Om half drie begint de finale.
Het naar de zondagse hoofdklasse gepromoveerde AFC Arnhem is favoriet voor de toernooizege. AVW ’66 komt na de degradatie uit in de zaterdagse tweede klasse. DIO ’30 is derdeklasser (zondag). Arnhemse Boys was afgelopen seizoen met Spero in een fel gevecht om de titel, maar het kampioenschap ging uiteindelijk naar de voetballers uit Elst. De nacompetitie bracht voor Arnhemse Boys ook geen succes.
Bij Arnhemse Boys waait komend seizoen een frisse wind. Patrick Baltus is de nieuwe trainer. Hij volgde de naar Babberich vertrokken Ricardo Gil Muiños op. De laatste was vier seizoenen in dienst van Arnhemse Boys.