Sterk ‘Boys’ weer zonder punten

30 maart 2013 | Van onze AS-redactie

“Het is hetzelfde verhaal als tegen Groessbeekse Boys. Goed gespeeld, maar geen punten”, zei trainer Ricardo Gil Muiños van Arnhemse Boys na afloop van het duel met koploper Rood Wit. Zijn ploeg verloor thuis met 1-3.

Arnhemse Boys blijft daardoor voorlaatste in de derde klasse D, maar Gil Muiñnos wanhoopt nog niet. “Als wij zo blijven spelen, gaat het nog goedkomen.”
Arnhemse Boys startte sterk en kwam na een kwartier op een 1-0 voorsprong door een treffer van Marvin Duurtsema. Tien minuten voor rust kreeg de thuisploeg dé kans op 2-0, maar Alex Kwieman ging voor eigen geluk in plaats van de bal af te leggen op Bryan van Schooten. In de voorlaatste minuut van de eerste helft leidde balverlies op het Arnhemse middenveld de gelijkmaker in. “In plaats van 2-0 is het dan kort voor rust gelijk. Dat is toch een breekmoment”, zei Gil Muiños, die zijn ploeg ook na rust sterk zag beginnen. “In de eerste tien minuten kregen we drie opgelegde kansen. De mooiste was voor Vincent Saenen, maar hij schoot over.”
Tot de 70e minuut gaf Arnhemse Boys geen kansen weg. Een op het oog ongevaarlijk schot was doelman Lama Barry echter te machtig: 1-2. In blessuretijd werd het ook nog 1-3.