Stefan Reynders, topper in spe

2 november 2013 | Van onze AS-redactie

Lovende kritieken, bijna wekelijks uitblinker. Doelman Stefan Reynders (18) valt al bijna niet meer weg te denken uit de hoofdmacht van SML, dat zondag gastheer is van Eldenia. Een talent, die weet wat hij wil. “Eerst maar eens een paar jaar in het eerste van SML keepen.”

Reynders, vorig seizoen nog keeper van het A1-juniorenteam van SML, is na het vertrek van Michiel Bos naar Rheden de onbetwiste nummer één onder de lat bij SML. Reynders die zijn carrière begon bij De Paasberg en via SML bij NEC belandde heeft ambities. “Maar ik wil eerst een paar jaar lekker keepen bij SML en me daar verder ontwikkelen. Ik moet me eerst hier maar eens bewijzen.”
Als eerstejaars D vertrok Reynders van De Paasberg naar SML, maar na twee seizoenen trok NEC aan de bel. “Ik heb twee jaar bij de C-junioren van NEC gespeeld. Er waren drie keepers en daar kon er maar eentje van door. Ik kon leven met die keuze, hoor.”
Reynders keerde terug bij SML, waar hij als A1-keeper vorig seizoen al zo nu en dan onder de lat stond in de hoofdmacht. “Ik heb als A-keeper twee jaar bij het eerste op de bank gezeten. Ik speelde wel oefen- en bekerwedstrijden. Bij afwezigheid van Michiel heb ik vijf competitiewedstrijden meegedaan.”
De gedreven Reynders weet waaraan hij nog moet werken. “De coaching kan beter en bij voorzetten, standaardsituaties en de keuze van wel of niet uitkomen, daarin moet ik me verbeteren. Mijn sterke punten? Eén tegen één, ik ben een redelijke lijnkeeper en ik probeer goed mee te voetballen.”

Met SML gaat het in de derde klasse D nog niet geweldig. De ploeg staat met drie punten onderaan en incasseerde al negentien treffers. “Maar het gaat elke week beter”, vertelt Reynders. “Vergeet niet dat er ook weer veel jongens zijn vertrokken. En het heeft ons ook niet echt meegezeten. VDZ maakte tegen ons vlak voor tijd nog gelijk en dat gebeurde ook tegen Blauw wit. We waren toen de hele wedstrijd beter. Voor hetzelfde geld hadden we nu dus zeven punten gehad.”
Reynders is er dan ook van overtuigd dat SML rechtstreekse degradatie ontloopt. “We hebben nu al tegen ploegen gespeeld waar we ook van kunnen winnen. Dat kunnen we in de tweede helft van het seizoen rechtzetten. En tuis tegen Hatert, de koploper, hebben we zestig, zeventig minuten heel goed meegevoetbald. Uiteindelijk wordt de wedstrijd beslist door een buitenspeldoelpunt. Dat zit dus ook tegen.”
Zondag wacht op sportpark De Bakenberg de stadsderby tegen Eldenia. “Derby’s zijn leuk, maar wedstrijden tegen VDZ zeggen ons als derby toch meer. Maar het zal tegen Eldenia een echte strijd worden. Ik weet dat Eldenia een goede ploeg heeft, maar ik heb een goed gevoel over die wedstrijd. Die eerste overwinning moet er een keer komen.”


Stefan Reynders met aanvoerder Guram Kashia van Vitesse.


Stefan Reynders, toen nog keeper van SML A1, plukt een bal uit de lucht.