Stefan Hoogsteder vertrekt bij VDZ

16 december 2015 | Van onze AS-redactie

Trainer Stefan Hoogsteder (foto) vertrekt aan het einde van dit seizoen bij voetbalclub VDZ. Dat heeft de Drielenaar dinsdag aan zijn selectiegroep bekendgemaakt. Hoogsteder had nog een doorlopend contract tot de zomer van 2017.

Hoogsteder (31) is bezig aan zijn tweede jaar bij de Arnhemse zondagderdeklasser. Vorig seizoen eindigde VDZ in 3D op een keurige vierde plaats. Dit seizoen presteert de hoofdmacht wat wisselvallig, maar na twee zeges op rij is VDZ opgerukt naar een zevende plaats.
In november van 2014 werd het contract van Hoogsteder met twee jaar verlengd tot de zomer van 2017. “Maar Stefan is bang dat hij in een derde seizoen niet meer de motivatie heeft om VDZ naar een hoger niveau te brengen”, zegt Jan Schmitz, lid van de technische commissie van VDZ. “Zijn ambities reiken te hoog voor de spelersgroep. In overleg met technische commissie en het bestuur wordt het contract daarom na dit seizoen ontbonden.”
Schmitz betreurt het vertrek van Hoogsteder. “Stefan is een goede trainer voor VDZ en een prettig persoon. Hij heeft ook veel jonge spelers ingepast. Daar ben ik heel blij mee, want dat doet niet iedere trainer.”