Steenbergen interim-trainer OA

13 januari 2021 | Van onze AS-redactie

Met interim-trainer Ron Steenbergen op de bank begint Oost-Arnhem zaterdag tegen KZ aan de competitie in de Korfbal League. De Arnhemse club moest op zoek naar een nieuwe trainer na het vertrek van Hugo van Woudenberg, afgelopen maandag.

De aanstelling van Steenbergen, die in de zomer van 2020 Oost-Arnhem na zes seizoen verruilde voor KV Wageningen, kwam niet zonder slag of stoot tot stand. “We moesten wachten op de persconferentie van premier Rutten. Toen bleek dat door de verlenging van de lockdown voorlopig geen andere competities worden gestart”, legt Frank van het Kaar, bestuurslid en lid van de topsportcommissie van Oost-Arnhem uit.

Dat maakte de weg vrij voor Steenbergen. Van het Kaar: “Maar KV Wageningen is de werkgever van Ron. Daar staat hij onder contract. Gelukkig stond de topsportcommissie van KV Wageningen niet onwelwillend tegenover het verzoek van Ron om Oost-Arnhem te helpen.”

Voor Oost-Arnhem was Steenbergen een logische keuze. “Want Ron kent de spelersgroep en dit was voor ons een één-tweetje”, aldus Van het Kaar.
Oost-Arnhem schakelde dus razendsnel nadat de club en Hugo van Woudenberg hun samenwerking afgelopen maandag hadden beëindigd.

Oost-Arnhem gaat tijdens de zaalperiode op zoek naar een structurele invulling van de trainersvacature.

* Foto boven: De komende man, Ron Steenbergen (links), en de vertrokken trainer Hugo van Woudenberg tijdens het duel Oost-Arnhem – ODIK in januari 2020. Van Woudenberg was toen nog trainer van de ploeg uit Barneveld. (Foto: Mike Bekkers)

* Zie ook: Hugo van Woudenberg weg bij Oost-Arnhem (klik hier)