Stadsderby VDZ – SML op zaterdagavond

7 februari 2019 | Van onze AS-redactie

De stadsderby VDZ – SML, in de derde klasse C van het zondagvoetbal, wordt een dag eerder gespeeld dan oorspronkelijk gepland. Op zaterdag 9 maart treffen beide ploegen elkaar op sportpark ’t Cranevelt. De aftrap is om 19.00 uur.

De wedstrijd VDZ – SML ontloopt zo de concurrentie van Vitesse – Feyenoord. Die wedstrijd staat voor zondag 10 maart om 14.30 uur in Gelredome op het programma.

SML speelde dit seizoen al eerder een stadsderby op zaterdagavond. Op zaterdag 6 oktober van het vorig jaar waren de Bakenbergbewoners gastheer van MASV. Dat duel eindigde in een 2-0 zege voor de bezoekers.

VDZ en SML kwamen al eerder dit seizoen tegen elkaar uit. SML, toen nog onder leiding van trainer Roberto Straal, won op zondag 21 oktober met 1-0. De treffer kwam van de voet van Boris de Kok. Het was voor VDZ de enige nederlaag in de eerste helft van het seizoen.
VDZ staat momenteel op een derde plaats met 25 punten uit 13 wedstrijden. Afgelopen zondag verloor de formatie van trainer Habib Al Mohsinawi met 3-1 bij Grol, waardoor de achterstand op koploper OBW opliep naar 7 punten.
SML is langzaam maar zeker uit het dal geklommen. Onder leiding van trainer David Roig Garcias heeft de Arnhemse ploeg de degradatiezone verlaten en staat nu met 19 punten uit 13 duels op een zesde plaats.