Sportprogramma 6 tot en met 9 november

6 november 2021 | Van onze AS-redactie

De handbalsters van DFS Arnhem, met zes punten uit vier duels prima gestart aan de competitie in de hoofdklasse C, nemen het zaterdagavond in sporthal Rijkerswoerd om 19.30 uur op tegen Nieuwegein. Bij winst houdt de ploeg van trainer Hilde Koehorst de aansluiting met HVBS, OBW en Houten. Die drie ploegen zijn nog zonder verliespunten.

In de tweede divisie B kunnen de handballers van Udi 1896 dit seizoen wel eens gaan verrassen. De formatie van het trainersduo Clemens Brakenhoff en Kevin Gerritsen gaat zaterdagavond in Weert op bezoek bij Rapitas. Beide ploegen hebben vier punten uit drie duels. een zege betekent aansluiting bij het leidende drietal Hurry Up 2, Vios en Reehorst, alle 6 punten maar al uit 4 gespeelde duels.

De hockeysters van Upward, op een tiende plaats in de eerste klasse D met 7 punten uit 8 duels, kwamen afgelopen zondag bij EHV (elfde met 5 uit 8) niet verder dan een gelijkspel (0-0). De ploeg van coach Christoph Deben krijgt zondag bezoek van Phoenix dat met hetzelfde aantal punten als Upward op basis van een beter doelsaldo een plekje hoger staat. Om wat afstand te nemen van de degradatieplaatsen is een zege voor de Arnhemse ploeg welkom. De aanvang van de wedstrijd op sportpark De Bakenberg is 12.45 uur.

De hockeymannen van HCM kunnen zich in de tweede klasse D in de thuiswedstrijd tegen Mezen revancheren voor het blamerende 2-1 verlies van afgelopen zondag bij het tot dan nog puntloze Barneveld. HCM (zesde met 9 uit 7) heeft een zege nodig om Mezen (vijfde met 10 uit 6) op de ranglijst te passeren. De wedstrijd op het Arnhemse sportpark aan de Drielsedijk begint om 14.45 uur.

De volleybalmannen van Aetos (tiende met 9 punten uit 6 wedstrijden) komen zaterdagavond in sporthal Elderveld in actie tegen het iets hoger geklasseerde BVC ’73 (achtste met 13 uit 6). Dit duel in de tweede divisie begint om 18.00 uur.
Voorafgaand, om 15.15 uur, spelen de volleybalsters van Aetos (negende met 11 uit 5) in de promotieklasse hun thuiswedstrijd tegen SSS 3 (achtste met 12 uit 4).
Op maandag 8 november staat er ook een wedstrijd voor de Arnhemse ploeg op het programma: in sporthal De Helster in Elst tegen Gemini (tiende met 11 uit 5).

PROGRAMMA
BASKETBAL

Zondag 7 november
Mannen
Tweede divisie: SBU 2 – Arnhem Eagles (15.00 uur, sportcentrum Olympos, Utrecht)
Vrijdag 5 november
Vrouwen

Tweede klasse: Orca ‘2 – Arnhem Eagles (19.30 uur, sporthal De Vlechttuinen, Urk)

HANDBAL
Zaterdag 6 november
Mannen
Tweede divisie B: Rapiditas – Udi 1896 (20.45 uur, sporthal Aan de Bron, Weert)
Vrouwen
Hoofdklasse C: DFS Arnhem – Nieuwegein (19.30 uur, sporthal Rijkerswoerd)

HOCKEY
Zondag 7 november
Mannen
Overgangsklasse: Gooische – Upward (14.45 uur, sportpark Laegieskamp, Bussum)
Tweede klasse D: HCM – Mezen (14.45 uur, sportpark Drielsedijk, Arnhem)
Vrouwen
Eerste klasse D: Upward – Phoenix (12.45 uur, sportpark De Bakenberg, Arnhem)
Tweede klasse D: Arnhem – Almelo (12.45 uur, Beekhuizenseweg, Velp), HCM – PW (12.45 uur, sportpark Drielsedijk, Arnhem)

KORFBAL
Dinsdag 9 november
Oefenwedstrijd: KV Wageningen – Oost-Arnhem (21.00 uur, sporthal Het Binnenveld, Wageningen.

VOLLEYBAL
Zaterdag 6 november
Mannen
Tweede divisie: Aetos – BVC 73 (18.00 uur, sporthal Elderveld, Arnhem)
Vrouwen
Promotieklasse: Aetos – SSS 3 (15.15 uur, sporthal Elderveld, Arnhem)
Maandag 8 november
Vrouwen
Promotieklasse: Gemini 2 – Aetos (21.15 uur, sporthal De Helster, Elst)