Spelers Swift actief op NK MBO scholen

6 december 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Zeven handballers van Swift maken vrijdag deel uit van het Arnhemse CIOS-team op het NK handbal voor MBO scholen. Bij de meisjes behoort Loes Janssen van HV Huissen tot de CIOS-selectie.

Het NK handbal voor MBO scholen wordt vrijdag 9 september gehouden in sporthal Valkenhuizen in Arnhem. Voor de strijd om de nationale titel hebben zich 17 teams ingeschreven, 8 jongens en 9 meisjesploegen.
Het CIOS Arnhem neemt bij de jongens met 2 teams deel. De spelers van Swift spelen allemaal in CIOS 1. Die ploeg staat onder leiding van Maurits van de Weijer, docent aan het CIOS en als trainer verbonden aan de Handbal Talent School Gelre. Pascal Lucassen, Dario Polman, keeper Martijn ten Velde, Imco Schiebergen, Ruben de Bok, Darwin Mus en Joren van Everdingen zijn de handballers van Swift die vrijdag actief zijn voor het CIOS.
Volgens Maurits van de Weijer behoort CIOS Arnhem tot de titelkandidaten. “Maar ook het Mondriaancollege uit Den Haag, met spelers van Hellas, en het CIOS Sittard, brengen altijd sterke ploegen op de been. Het zal een spannende strijd worden.”
Bij de jongens zijn de ploegen verdeeld over 2 poules. De groepswinnaars spelen de finale. Bij de meisjes zijn 3 poules van 3 teams gemaakt. Hier maken de 3 groepswinnaars in een halve competitie uit wie zich Nederlands kampioen mag noemen.
Het Nederlands kampioenschap voor MBO scholen in sporthal Valkenhuizen begint vrijdag 9 december om 11.00 uur. De finale bij de jongens is om 14.55 uur. De finaleduels bij de meisjes beginnen om 13.55 uur, 14.15 uur en 14.35 uur. Alle wedstrijden duren 20 minuten.