Spelers blijven AVW ’66 trouw

19 april 2014 | Van onze AS-redactie

Het seizoen is nog niet ten einde, maar na gesprekken met de technische leiding van AVW ’66 heeft een groot aantal, merendeel jonge spelers, aangegeven de Westervoortse voetbalclub ook volgend seizoen trouw te blijven.

 

AVW ’66 zit in de eerste klasse D nog volop in de degradatiestrijd. Dat toch al 21 spelers hebben toegezegd te zullen blijven, zegt iets over het vertrouwen van de spelers in het gevoerde beleid van AVW ’66.
“We doen het niet onaardig. Zeker omdat we het ook nog eens doen met bijna allemaal eigen jongens”, vertelt Wim Pol, samen met Stef van Meerveld verantwoordelijk voor het eerste elftal.
Niettemin hebben Roy Bouwman (Silvolde), doelman Marc van Ansem (RKHVV) en Ronald Eitens (stopt) hun afscheid aangekondigd. Volgens Pol, volgend seizoen trainer van het tweede elftal van AVW ’66, trekt de Westervoortse club niet de beurs om spelers van buitenaf aan te trekken. “Die mogelijkheden hebben we niet en als er eens iemand van buitenaf komt, is dat altijd via via. Wij hebben ook geen actief scoutingsapparaat.”

Met veel spelers uit de eigen jeugdopleiding houdt AVW ’66 zich op een hoog niveau staande in het zaterdagvoetbal. Na het behaalde kampioenschap in de tweede klasse in 2013, moet AVW ’66 echter nu alle zeilen bijzetten om zich te handhaven. Meer dan een plaats in de nacompetitie zit er voor de Westervoortse ploeg niet in. Bovendien voelt AVW ’66 (20 punten) als nummer drie van onderen in de eerste klasse D met nog drie duels voor de boeg de hete adem in de nek van Sparta Enschede (18 punten). Het Edese Blauw Geel ’55 heeft met 21 punten ook nog volop zorgen. Owios (12 punten) is een vrijwel zekere degradant.
Zaterdag (vandaag) speelt AVW ’66 uit tegen DOSK. Op 2 mei staat de thuiswedstrijd tegen Sparta Enschede op het programma. Pol: “Ik verwacht dat we zes punten nodig hebben om niet rechtstreeks te degraderen.”

De volgende spelers hebben aangegeven ook in het seizoen 2013/2014 de kleuren van AVW ’66 te zullen verdedigen:
Daan Boonman, Bas Blom, Tom Dijkerman, Joewaard Hoogenbergen, Jeroen Janssen, Hountou Kane, Jerry van Kerkhof, Kevin Kuster, Martijn Labotz, Robin de Lange, Raoul Leenders, Robin van Otegem, Koen Oosterbroek, Bas Pelgrum, Damian Pennekamp, Eric Schulte, Joep Smulders, Mick Steenvoorden, Mike Teeuw, Jaimy Toonen Dekkers, Bram van de Ven.