Spel UDI 1896 krijgt vaste vorm

27 september 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redcatie

De handballers van UDI 1896 kunnen tot nu toe terugkijken op een degelijke voorbereiding. Zaterdag was de ploeg van trainer Fred Wieland met 31-26 te sterk voor De Gazellen.

UDI 1896 begint de competitie in de regioklasse B op 16 oktober met een uitwedstrijd tegen Internos. Trainer Fred Wieland heeft dus nog bijna 3 weken om de puntjes op de i te zetten.
UDI 1896 won op vrijdag 16 september een oefenwedstrijd tegen Achilles Apeldoorn met 27-22. “De snelle omschakeling van verdediging naar aanval liep toen bij vlagen prima”, vertelde Wieland. “Daar was op de training ook al de nodige aandacht aan geschonken.”
Dat er nog wel wat werk aan de winkel is, bleek zaterdag tegen De Gazellen. Na een stroeve start, UDI keek na 10 minuten tegen een 1-5 achterstand aan, trok de ploeg van Fred Wieland het initiatief naar zich toe. Dat resulteerde in een 18-13 voorsprong bij rust.
“In de tweede helft ging het allemaal wat minder sprankelend, maar de voorsprong liep geen gevaar”, zei Wieland, die zijn ploeg uiteindelijk met 31-26 zag winnen. “Je kunt bij ons tot nu toe spreken van een degelijke voorbereiding.”