Speelt Oost-Arnhem nog de kruisfinale?

6 april 2020 | Van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem verkeren nog altijd in onzekerheid over het doorgaan van de play-offs om een plaats in de Korfbal League. Het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV) heeft zondag echter op haar website laten weten maandagavond (6 april) een besluit te nemen over de competitie en de afwikkeling daarvan.

Het bondsbestuur van het KNKV beraadslaagt maandagavond over de te nemen beslissingen. ‘We trachten maandagavond een update met de hoofdlijnen van het besluit te plaatsen. Omdat voor een goede uitvoering en communicatie richting verenigingen, leden en fans alle mogelijke consequenties van het besluit zorgvuldig uitgewerkt dienen te worden, bestaat de mogelijkheid dat er niet eerder dan dinsdag volledige duidelijkheid voor geheel korfballend Nederland is’, zo meldt het KNKV op haar website.

Het KNKV volgt de richtlijnen van het kabinet en besliste al eerder dat alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie zijn afgelast en door die competitie dus een streep is gezet. Over de afwikkeling van de veldcompetitie – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling – besluit het KNKV (waarschijnlijk) ook maandagavond (6 april).

Uit dat eerdere besluit van 23 maart kan de conclusie worden getrokken dat het KNKV toen volledig inzette op het uitspelen van de zaalcompetitie. Oost-Arnhem plaatste zich als nummer twee van de hoofdklasse B voor de kruisfinale en zou daarin KCC, de kampioen van de hoofdklasse A treffen in een ‘best-of-three’. De winnaar van dat tweeluik zou in de finale spelen tegen de winnaar van het duels Dalto – Nieuwerkerk om een plek in de Korfbal League. De verliezend finalist zou nog een herkansing krijgen tegen Groen Geel, de nummer voorlaatst van de Korfbal League.

Het bondsbestuur van het KNKV gaat ook beslissen over de klassen onder de hoofdklasse. In de zaalcompetitie stonden voor Rheko (tweede klasse D) en EKCA en DKOD (beide derde klasse D) nog drie speelrondes op het programma. De drie regionale ploegen stonden alle drie op een veilige positie.

UPDATE 6 april 22.20 uur
Het Bondsbestuur is momenteel nog in vergadering en komt morgen met een update over de competitie en afwikkeling hiervan. Het bestuur rekent op ieders begrip en geduld in deze.

* Foto rechtsboven: Bas Broenink in actie tegen Deetos. Links Nynke Lokhorst, rechts Rick Verdouw. (Foto: Mike Bekkers)