Spanje te sterk voor Oranje

26 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De Nederlandse handbalvrouwen hebben op het Olympisch kwalificatietoernooi hun tweede wedstrijd verloren. In Guadelajara was gastland Spanje zaterdag met 28-24 te sterk voor de ploeg van de Arnhemse bondscoach Henk Groener (foto).

Na de sensationele zege in de eerste wedstrijd op Kroatië was Nederland vol vertrouwen. De openingsfase tegen Spanje was ook voor Oranje, dat een 5-2 voorsprong nam. Spanje kwam daarna wel dichterbij, maar de vrouwen van coach Henk Groener bleven aan de voordelige kant van de score.
Aan het slot van de eerste helft ging Spanje offensiever verdedigen. Daarop had Oranje geen antwoord. Bij rust had het gastland de achterstand omgebogen in een 14-13 voorsprong.
Na de hervatting liep Spanje uit naar een voorsprong van 5 treffers. Het ontbrak Nederland aan creativiteit om de Spaanse offensieve dekking te doorbreken.
De Arnhemse Estavana Polman werd door bondscoach Henk Groener niet ingezet. Nederland moet nu hopen dat Spanje zondag tegen Kroatië zijn sportieve plicht vervult, waardoor Nederland alsnog bij de eerste twee kan eindigen. Nederland speelt zondag nog tegen Argentinië. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de Olympische Spelen in Londen.