Solanke inzetbaar tegen Feyenoord

20 augustus 2015 | Van onze AS-redactie

Trainer Peter Bosz van Vitesse kan zondag in de uitwedstrijd tegen Feyenoord een beroep doen op Dominic Solanke, één van de vijf Chelsea-huurlingen in de Arnhemse selectie. Vitesse kreeg donderdag groen licht van de FIFA.

Vitesse bereikte begin agustus overeenstemming met Chelsea over de verhuur van de uiterst talentvolle spits. De aanvaller, die op 14 september zijn achttiende verjaardag viert, tekende vorig jaar een contract bij Chelsea, waar hij als 8-jarig talentje binnenkwam.
Chelsea won afgelopen seizoen de UEFA Youth League en Solanke was met twaalf doelpunten de topscorer van het toernooi. Isaiah Brown, dit seizoen ook uitkomend voor Vitesse, maakte eveneens deel uit van die ploeg en scoorde in het toernooi om de UEFA Youyh League vier keer.
Solanke speelde ook al in de UEFA Champions League. De aanvaller kwam op 21 oktober 1014 als invaller in het veld in het door Chelsea met 6-0 gewonnen duel met Maribor. Solanke was daarmee de jongste speler die namens Chelsea zijn debuut maakte in de Champions League.
Solanke krijgt bij Vitesse het rugnummer 9. Dat nummer behoorde toe aan Uros Djurdjevic, maar de Serviër maakte afgelopen week de overstap naar de serie A, waar de aanvaller komend seizoen speelt bij Palermo.

Vitesse treft Feyenoord zondag een een uitverkochte Kuip. De wedstrijd begint om 16.45 uur en het duel staat onder leiding van arbiter Serdar Gözübüyük.