Sofiane Aharchi mag spelen voor AZ 2000

17 september 2010 | Van onze AS-redactie

Van onze AS-redacteur

De KNVB heeft de overschrijving van Sofiane Aharchi van het Duitse SV Grieth naar AZ 2000 goedgekeurd. De 24-jarige geboren Arnhemmer maakt zondag zijn competitiedebuut in de stadsderby tegen zijn oude club SC Oranje.

De 24-jarige Aharchi, die in het verleden onder meer uitkwam in de jeugd van De Graafschap, AGOVV, WSV en dus SC Oranje, speelde afgelopen seizoen in Duitsland bij Verbandsligaclub SV Grieth. “Het is bij één jaar gebleven. Ik had er niet genoeg plezier en had problemen met de Duitse taal”, geeft Aharchi als reden voor zijn vertrek aan.
De toestemming van de KNVB om voor AZ 2000 te gaan spelen, liet volgens Aharchi om onduidelijke redenen lang op zich wachten. “Want de Duitse voetbalbond was al lang akkoord met de overschrijving.”
Aharchi speelde eerder op het hoogste niveau in de zaal, maar door de nieuwe KNVB-regels mocht hij om die reden niet op het veld uitkomen. “Daarom voetbal ik in de zaal nu bij Kick’88/Montana in Apeldoorn. Een eredivisieclub op het op één na hoogste niveau.”
Het maakte de weg vrij voor een overstap naar AZ 2000. “Waarom AZ 2000? Er zitten een paar vrienden van mij en ik wilde weer graag op het veld voetballen. Bij AZ 2000 heb ik het hartstikke naar mijn zin. Plezier is voor mij het belangrijkste en ik vind het ook een topteam”, zegt Aharchi, die afgelopen dinsdag in het bekerduel met Stokkum (1-1) al zijn opwachting maakte voor de hoofdmacht AZ 2000.