SML winnaar Arnhem Jeugd Cup

6 juni 2017 | Van onze AS-redactie

SML is maandag winnaar geworden van de Arnhem Jeugd Cup. In de A-categorie versloegen de D-pupillen van de Arnhemse club stadgenoot Eldenia in de finale met 5-2. In de B-categrie ging VVO met de beker aan de haal. De Velpse ploeg was in de eindstrijd te sterk voor Groessen: 2-1.

Op het terrein van Eendracht was de finaledag met vier teams in zowel de A- als B-categorie een groot succes. In de A-categorie bereikte SML de finale na een zege in de halve eindstrijd op ESA. Na een 1-1 eindstand was SML in de noodzakelijke strafschoppenserie het doeltreffendst (4-1). In de andere halve finale was Eldenia niet beter dan VDZ, maar in de afronding was de ploeg uit Elden veel koelbloediger: 3-1.
SML was in de finale duidelijk de meerdere van Eldenia. Door een overtuigende 5-2 zege werd SML de terechte winnaar. ESA legde beslag op de derde plaats door een 3-2 zege in de kleine finale op VDZ.

In de B-categorie, met clubs die dit seizoen in een lagere klasse waren ingedeeld, heerste VVO. De Velpse ploeg won in de halve finale van GVA (4-0) en rekende in de eindstrijd af met Groessen: 2-1. Groessen had de finale bereikt door een 4-1 zege op Elsweide. De strijd om de derde plaats werd beslist door GVA, dat geen moeite had met Elsweide: 4-0.