SML was twee keer gewaarschuwd

8 februari 2011 | Van onze AS-redactie

SML is ruim op tijd door de KNVB gewaarschuwd dat de spelerspassen per 1 februari zouden verlopen. Dat zegt Koert Hetterscheidt, manager van de KNVB district Oost.

De wedstrijd SML-Angeren in de derde klasse C werd zondag afgelast omdat liefst negen spelerspassen van SML’ers waren verlopen. De club waste zijn handen aanvankelijk in onschuld. SML-voorzitter Martin Vedder liet zondag weten dat de club in december een brief had ontvangen met de melding dat er nog 4 maanden tijd zou zijn voor nieuwe pasjes. Dat blijkt onzin te zijn.
Manager Hetterscheidt: “Net als alle andere clubs heeft SML zowel in oktober als in januari een brief van ons gehad over de spelerspassen. Ook op onze website hebben we de clubs voortdurend gewezen op nieuws over spelerspasjes en over de deadline van 1 februari. Ze hadden het kunnen en moéten weten.” Om zondag te kunnen spelen – uit tegen FC Trias – moet SML nu met spoed dispensatie aanvragen.

SML zal zich daarnaast voor de tuchtcommissie moeten verantwoorden. Volgens manager Hetterscheidt wordt SML het niet-doorgaan van de wedstrijd tegen Angeren – met ongeldige spelerspassen  als oorzaak – ten laste gelegd. Daarvoor staat in elk geval een boete, alsmede puntenmindering. Dat kan variëren van één tot drie punten.

Volgens Geurt van Weelden, bestuurslid van SML, loopt het duel van zondag tegen FC Trias geen gevaar. “Wij hebben maandag een afspraak gemaakt met mensen van de helpdesk van de drukker in Haarlem. In principe worden de spelerspassen woensdag gescand en worden ze donderdag naar ons opgestuurd. Lukt dat niet, dan krijgen we een brief voor een dispensatieregeling. We gaan er dus vanuit dat alles goed gaat komen.”