SML komt niet weg van laatste plaats

27 april 2018 | Van onze AS-redactie

SML Staat ook na de uitwedstrijd bij Leones nog op de laatste plaats in de tweede klasse I. De ploeg van trainer Roberto Straal verloor donderdagavond in Beneden-Leeuwen met 2-0. Beide doelpunten, eentje voor de pauze en eentje kort na rust, vielen uit standaardsituaties.

Zes ploegen strijden in de tweede klasse I tegen degradatie. Varsseveld (24 punten uit 20 duels), Germania (24 uit 20), Vorden (23 uit 20), Concordia Wehl (21 uit 20), AZC (20 uit 21) en SML (19 uit 21) maken onderling uit wie rechtstreeks degradeert en welke twee ploegen veroordeeld zijn tot het spelen van nacompetitie.

SML heeft nog vijf wedstrijden om de nodige punten bij elkaar te harken. De Arnhemse ploeg wacht echter een loodzwaar programma. Titelkandidaat Voorwaarts Twello is nog twee keer de tegenstander (29 april thuis, 20 mei uit). SML speelt daarnaast nog thuis tegen de huidige koploper Orion (6 mei), concurrent Varsseveld (13 mei) en op de laatste speeldag tegen Spero (27 mei), de nummer vier op de ranglijst en ook nog kansrijk in de titelstrijd.

“Een moeilijk programma, maar een voordeeltje is dat we nog vier keer thuis spelen”, zei SML-trainer Roberto Straal, die baalde van de manier waarop de tegendoelpunten tegen Leones tot stand kwamen. Dat gebeurde twee keer uit een standaardsituatie. De 1-0 viel uit een vrije trap, de 2-0 uit een corner. Die laatste treffer viel kort na rust en brak het verzet van SML, dat zelf slechts een paar kleine mogelijkheden kreeg tegen de nummer twee op de ranglijst.
De Arnhemse ploeg was wat gehavend. Zo ontbrak de vaste doelman Stefan Reijnders wegens een schorsing. Straal: “Die excusues tellen niet. Je moet het doen met de jongens die er wel zijn. De groep zit er nu even doorheen, maar we moeten ons gaan focussen op de laatste vijf wedstrijden. daarin moet het gebeuren.”

Veluwezoom verloor in de vierde klasse F met 3-1 bij Angeren. Bij een 2-0 achterstand bracht Ellis Orgenia de spanning nog even terug, maar de derde treffer van Angeren betekende de doodsteek voor de bezoekers uit Velp: 3-1. Abdelaziz Yiaar van de bezoekers kreeg nog rood.


UITSLAGEN ZONDAGVOETBAL (26 APRIL)

TWEEDE KLASSE I
Leones – SML                            2-0
Varsseveld – Voorwaarts T      1-1
Vorden – Union                         2-2   

DERDE KLASSE C
Pax – AD ’69                              3-1

DERDE KLASSE D
Brakkenstein – HAVO            4-1

VIERDE KLASSE F
Angeren – Veluwezoom          3-1

VIJFDE KLASSE D
Voorst – Edesche Boys           8-0
De Paasberg – Basteom         2-2
De Hoven – Elsweide             3-2 

Klik hier voor het voetbalprogramma van komend weekeinde.