SML kegelt titelhouder AVW ’66 na strafschoppen uit Arnhem Cup

26 april 2019 | Van onze AS-redactie

De vijftigste editie van het toernooi om de Arnhem Cup krijgt een nieuwe winnaar. Titelhouder AVW ’66 ging donderdagavond na een 3-3 eindstand na strafschoppen onderuit tegen SML, dat als zich als eerste ploeg plaatste voor de halve finale. Daarin treed de formatie van trainer David Roig Garcias aan tegen de winnaar van het duel RKHVV – SC Rheden.

Zaterdagtweedeklasser AVW ’66 leek de buit bij een 3-2 voorsprong al binnen te hebben. De 17-jarige Ilias El Karcha zorgde in de 88e minuut echter voor een zeer fraaie gelijkmaker, waarna de jonge aanvaller in de noodzakelijke strafschoppenserie de beslissende pingel achter AVW-doelman Daan Derksen schoot.

Kort na het eerste fluitsignaal kwam AVW ’66 door Redouan Eddarkaoui al op een 1-0 voorsprong. Het leek de opmaat voor een gemakkelijke avond voor de Westervoorters. SML herstelde zich echter knap en na treffers van Floyd Mulder en Adellatif El Malki waren de rollen al snel omgedraaid: 1-2. Topscorer Martijn Derksen zorgde weer voor een gelijke stand: 2-2.

Na de hervatting kwamen beide ploegen lange tijd niet tot scoren en leek het uit te draaien op strafschoppen. Guido Temmink dacht vijf minuten voor tijd het duel met zijn treffer (3-2) te hebben beslist in het voordeel van AVW ’66, maar El Karcha bracht toch nog een gelijke stand op het bord: 3-3.

SML-doelman Pim Theijn, die in de vorige ronde twee strafschoppen stopte tegen de zaterdagvoetballers van De Paasberg, had ook deze keer weer een groot aandeel in de zege. Nu stopte hij in de penaltyreeks tegen AVW ’66 een strafschop van Eddarkaoui, nadat ook Westervoorter Mark Schulte al een pingel tegen de paal had geschoten. El Karcha maakte vervolgens het karwei af (4-1) en besliste daarmee de wedstrijd in het voordeel van SML.

ARNHEM CUP
Kwartfinale
Donderdag 25 april: AVW ’66 – SML 3-3 (SML wns)
Programma
Donderdag 2 mei: Arnhemia – Eldenia
Dinsdag 7 mei: RKHVV – Rheden
Donderdag 9 mei: VDZ – Jonge Kracht
* Vanaf de kwartfinales worden alle wedstrijden gespeeld op het terrein van Eendracht.