SML halve finalist in Arnhem Cup

15 mei 2018 | Van onze AS-redactie

SML heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup. De ploeg van trainer Roberto Straal won op het terrein van Eendracht in de laatste kwartfinale met 4-2 van AZ 2000. SML treft op dinsdag 22 mei in de halve eindstrijd AVW ’66. Komende donderdag (17 mei) staat al de eerste halve finale tussen MASV en Eendracht op het programma.

Danny Wendt stapte na het laatste fluitsignaal van de prima arbiter Maarten Holtus meteen op zijn trotse moeder af. De 18-jarige verdediger van SML, nog een A-junior, had in blessuretijd op aangeven van Kane Keizer, een ander talent, met een kopbal SML op 3-2 gezet tegen AZ 2000.  Met een striemend afstandsschot bepaalde Marly Ibrahim, zoon van clultheld Ali Ibrahim van De Graafschap, de eindstand op 4-2.

De treffer van Wendt was dus niet de winnende. “Dat zou leuker zijn geweest. Marly heeft het voor mij verpest”, zei Wendt met een knipoog. “Nee hoor. Dit is ook mooi voor Marly, het is hem gegund.”
Voor Wendt kon de avond niet meer stuk. Voor het eerst mocht hij als eerstejaars A-junior in de basis beginnen. Wendt vormde samen met Rens Snel het centrum en vóór het verdedigingsduo stond Nigel Gieling als verdedigende middenvelder. “We zijn alle drie nog A-junior, en voor het eerst met elkaar in de basis van het eerste. Dat is toch mooi”, zei Wendt, die in blessuretijd mee ten aanval trok en dolblij was met zijn doelpunt. “Ik stond op de goede plek. Ik verwachtte nog wel de de keeper, maar die kwam niet”, zei Wendt.

Dat het na het verstrijken van de officiële speeltijd 2-2 stond, mocht een wonder heten. “Want we hadden al wel met 8-1 voor moeten staan”, overdreef Wendt niet. Alleen al Robin van Ussen kreeg in de eerste helft vier opgelegde kansen en ook Wesley Martens en Rafik Elmalki lieten goede mogelijkheden onbenut. Het bleef bij rust daarom bij een SML-treffer van Abdellatif Elmalki, die fraai voorbereidend werk van Dylan Rovroy halverwege de eerste helft van dichtbij afrondde: 1-0.
Kort daarvoor kreeg AZ 2000 twee kansen, maar Miguel Derby strandde op keeper Max Rensen en Bryan van Schooten knalde vrij voor de keeper over. 

Kort na rust zette Van Ussen SML op aangeven van Boris de Kok met een kopbal op 2-0. Dat leek de beslissing, maar AZ 2000 gaf niet op. Bob van Zomeren gaf de eerste waarschuwing. Hij trof na een corner met een achterwaartse kopbal de lat, maar in de 73e minuut was het toch raak. Van Zomeren kwam bij een voorzet voor zijn man en bracht de spanning terug: 2-1.

AZ 2000 deed zichzelf daarna schromelijk te kort door binnen vijf minuten twee keer rood te pakken. Bryan van Schooten ging na een door hem gemaakte overtreding tekeer tegen arbiter Holtus en ging daarmee door na een gele kaart. Dat leverde hem ook een tweede gele en dus rood op. Ook invaller Frank van Elk kon na commentaar en een overtreding met twee keer geel eerder gaan douchen.

Toch kwam Az 2000 met negen man nog op gelijke hoogte. Jany van de Bend zorgde met een van richting veranderd schot voor 2-2. Strafschoppen leken de beslissing te moeten brengen, maar in blessuretijd sloeg SML toch nog twee keer toe. “Het was bij ons voor rust niet goed. we lieten SML veel te veel voetballen en zaten er niet kort genoeg”, zei AZ 2000-trainer Patrick Baltus (foto), die trots kon zijn op de veerkracht van zijn ploeg. “We zijn na rust van 5-3-2 overgeschakeld naar 3-4-3 en hebben toen met veel meer druk naar voren gespeeld. Maar als je met negen man komt te staan, wordt het moeilijk.” 
Maar daar was AZ 2000 toch echt zelf schuldig aan.

Verdediger Danny Wendt van SML kijkt al uit naar de have finale tegen AVW ’66. “Al weet ik niet of ik dan weer mee mag doen. Maar in de Arnhem cup hebben we ook tegen RKHVV en De Paasberg al met veel jonge jongens gespeeld.” En dan met een glimlach. “Ik hoop erbij te zijn en dan komt het goed.”

* Foto geheel boven: Robin van Ussen kopt op doel, maar de bal zal in handen van doelman Max Rensen van AZ 2000 belanden, (Foto: Nico Kooij)
* Ook onderstaande foto ‘s zijn van Nico Kooij)
* Onder de foto ‘s: uitslagen en programma Arnhem Cup.


Sybren Bekkenutte van SML levert een voorzet af.


Dylan Rovroy van SML in duel met keeper Max Rensen van AZ 2000.


Yancey Baars (10) van AZ torent hoog boven de andere spelers uit.


Yancey Baars en  Wesley Martens (links) in duel.

 

ARNHEM CUP
UITSLAGEN EN PROGRAMMA
Voorronde
Dinsdag 3 april
SML – RKHVV                             2-2   (SML wns)
Eerste ronde       
Dinsdag 27 maart
Arnhemia – AZ 2000                  3-4
Dinsdag 3 april
ESA – AVW’66                             0-3                                      
Duno – VDZ                                  1-3                              
Angeren – OVC ’85                      1-6                           
Eldenia – Eendracht                   3-3  (Eendracht wns)
Dinsdag 10 april
De Paasberg (za) – Elsweide     2-2  (De Paasberg wns)
DVOV – MASV                             1-2                
Dinsdag 17 april                                      
SML – De Paasberg (zo)            9-0        

Kwartfinales (terrein Eendracht, 20.00 uur)
Dinsdag 24 april
AVW ’66 – VDZ                           4-1
Woensdag 25 april
De Paasberg (za) – Eendracht  1-3
Dinsdag 1 mei
OVC ’85 – MASV                         2-3
Dinsdag 15 mei
SML – AZ 2000                           4-2

Programma
Halve finales (terrein Eendracht)

Donderdag 17 mei (20.00 uur)
MASV – Eendracht
Dinsdag 22 mei
AVW ’66 – SML

Finale (terrein Eendracht)
Zondag 3 juni (19.30 uur)