SML A1 vaster op de tweede plaats

1 november 2011 | Van onze AS-redactie

SML A1 heeft door een 4-0 zege bij Varsseveld A1een aanval op de tweede plaats afgeslagen. SML staat na deze zege stevig op de tweede plaats met 19 punten uit 8 duels. Het verschil met de nummers 3, Varsseveld en WVC/SKVW/Winterswijk A1 bedraagt nu 5 punten.De achterstand op koploper Orion A1, dat alles nog won, blijft 5 punten.


HOOFDKLASSE M
Varsseveld A1 – SML A1 0-4 (0-1).

SML A1 speelde voor het eerst dit seizoen op echt gras, maar de Arnhemse ploeg doorstond de ‘test’ met glans. Varsseveld A1 werd vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Slot onder druk gezet.
In balbezit hield SML het veld groot, bij balverlies werd het speelveld klein gehouden. Het eerste doelpunt werd gescoord door Yannick van Heumen na voorbereidend werk n Achmed Lak en Dilsad Birim. Ook na het doelpunt bleef SML georganiseerd voetballen. De spaarzame aanvallen van Varsseveld werden prima gepareerd door de solide SML-verdedigers Bob Hakman, Dennis Lubbers, Desney Jansen en Emre Yaman (foto rechts). Mede hierdoor kreeg doelman Elwin Vermeulen betrekkelijk weinig te doen en hield de ploeg van de trainers René Lubbers en Twan van der Sterren voor de derde keer achterin de nul.
In de tweede helft viel Doudou Traore in voor Yannick van Heumen. Traore scoorde de 0-2 na een assist van Emre Yaman. Na die treffer maakte SML nog meer gebruik van de ruimte en scoorde nog 2 keer via Ahmed Lak, met beide keren een assist van Emre Yaman: 0-4.
Trainer René Lubbers was erg tevreden over Ahmed Lak. “Hij speelt met de week beter en in het belang van het team. Dat wil ik graag van hem zien.”
Enige smet op de wedstrijd was de rode kaart die de keeper van Varsseveld (terecht) opliep in de tweede helft. Hij torpedeerde buiten het strafschopgebied Nehkomi Veldt. De opnieuw prima spelende Veldt moest met een blessure aan zijn voet uitvallen.
Trainer René Lubbers was na afloop enthousiast. “We hebben bijna 90 procent van de wedstrijd gedomineerd en speelden ook in beide helften goed. Dat was de afgelopen weken nog wel eens anders. Ik ben trots op deze teamprestatie, iedereen speelde in het belang van het team. Dit was onze beste wedstrijd, er groeit wat.”

Uitslagen Hoofdklasse M
Varsseveld A1 – SML A1                      0-4
RKHVV A1 – Hatert A1                         6-4
WVC/SKVW/W’wijk  A1 – Eldenia A1  2-2
Orion A1 – Quick 1888 A1                 3-0
Grol A1 – AZSV A1                               1-3
DVC’26 A1 – Longa’30 A1                  2-1


Ahmed Lak, goed voor 2 goals, en Emre Yaman (rechts), met 3 assists achter zijn naam, vieren een feestje na de ruime zege van SML A1 op Varsseveld A1. (Foto Astrid de Wolf)

* De foto van Emre Yaman (rechtsmidden op de pagina) is gemaakt door René Even.