Slap begin wordt RKHVV fataal

21 november 2010 | Van onze AS-redactie

RKHVV heeft het zondag een beetje laten afweten. De Huissense hoofdklasser verloor met 2-3 van Hoogeveen, vooral door een zwakke eerste helft, waarin RKHVV met 0-3 achter kwam.

Beide ploegen hadden 13 punten, beide moesten winnen om de aansluiting te houden. Bij RKHVV ontbrak nog steeds de geblesseerde Lennart Rekmans en Bas Witjes. RKHVV begon absoluut niet scherp aan de wedstrijd en kreeg de deksel op de neus: in de tiende minuut kwam Hogeveen met een dwarrelschot op 0-1. RKHVV grossierde in foute passes. Hierdoor kon Hoogeveen er diverse keren gevaarlijk uit komen. In de 38ste minuut was het 0-2 na een voorzet over rechts die bij de tweede paal werd binnengekopt. Nadat Hoogeveen nog voor rust op 0-3 was gekomen kreeg RKHVV de zware taak om de tweede helft de achterstand weg te poetsen.
De ploeg tapte direct uit een ander vaatje. Dit resulteerde in de 1-3 door Wessel van der Horst na een mooie voorzet van Kees Hendriks. RKHVV bleef aandringen maar moest na een klein kwartier de gevaarlijke Wessel van der Horst wisselen omdat zijn arm uit de kom was geschoten. Toch scoorde RKHVV de 2-3 na een voorzet van Leon Pruis die door Kevin Sissing keurig werd afgerond. Daarna drong RKHVV aan voor de gelijkmaker. Kansen kwamen er ook nog via Jonathan Opuku maar die bal kwam op de lat. In blessuretijd werd een bal van Maurice Mackay nog van de lijn getikt.

Andere uitslagen hoofdklasse C:
Babberich –  FVC                     3-0
Rigtersbleek-Rohda                0-3
Sneek WZ – Rheden                 3-3
WKE – NEC                                 4-1
MSC – Alcides                           1-1
Be Quick – HSC                         2-0