Sjors Röttger geeft training bij UDI

18 september 2012 | Van onze AS-redactie

Sjors Röttger geeft dinsdag 18 september (vanavond) in de Arnhemse sporthal Kermisland een gasttraining aan de mannenselectie van handbalvereniging UDI 1896. De oud-bondscoach doet dat van 21.30 tot 23.00 uur.

Röttger is geen onbekende bij UDI 1896. Hij speelde in het verleden zelf in de Arnhemse hoofdmacht en heeft in die periode ook een belangrijke rol gespeeld in de jeugdopleiding. Röttger brengt bovendien grote ervaring met zich mee als bondcoach van zowel de Nederlandse mannenploeg (twee jaar) als vrouwenploeg (vijf jaar). Op het WK in 2005 werd hij met de vrouwenploeg vijfde. Ook was hij technisch directeur bij het NHV (Nederland Handbal Verbond). Tijdens de gasttraining bij UDI 1896 zal het accent liggen op de omschakeling en de snelle tegenaanval.
Röttger krijgt dinsdagavond te maken met een grote en sterke selectie van UDI 1896. Van de groep van vorig seizoen heeft alleen Oscar de Wit afscheid genomen. Uit de eigen jeugd is Rik Gerritsen ingestroomd bij de mannenselectie en er zijn ook twee herintreders, Tom Pruis en Bob Elzen. Beiden speelden in het verleden bij UDI 1896 en zijn er een periode uit geweest, maar pakken de draad nu weer op.
Zoals eerder gemeld komen van stadgenoot Swift vier spelers. Willem Veenendaal en Tom de Vries hadden voor de vakantie al aangegeven graag bij UDI te gaan spelen. Kevin Gerritsen en Mike van de Koppel hebben zich vorige week aangemeld. Alle vier hebben zij op hoog niveau (eredivisie en/of eerste divisie) gehandbald. Voor UDI 1896 betekent dat zowel een kwantitatieve als een kwalitatieve impuls.