Simpele winst Oost-Arnhem

5 oktober 2020 | Van onze AS-redactie

Coaches zien, ook na een overwinning, altijd nog verbeterpunten. Daarop maakte Hugo van Woudenberg zaterdag geen uitzondering. De korfballers van Oost-Arnhem behaalden in de hoofdklasse A van de veldcompetitie een ruime zege op Herenveen (20-14), maar de Barneveldse trainer plaatste nog wel enkele kanttekeningen.

“Twintig goals maken in de stromende regen is natuurlijk goed, maar we maakten toch nog te veel fouten”, zei Van Woudenberg. “Van de veertien doelpunten die we tegen kregen, waren er maar twee van afstand. Door naïeve keuzes kregen we strafworpen tegen en ook aanvallend hadden we soms wat zakelijker moeten zijn. We misten ook nog eens vier strafworpen. Dat zijn allemaal punten voor verbetering.”

Oost-Arnhem boekt
tegen Heerenveen
derde zege op rij

Aan de andere kant begreep Van Woudenberg dat het voor de spelers een aparte middag was. “Spelen in de stromende regen maakt het spel lastig. Daarnaast mocht er geen publiek bij zijn en het clubhuis was dicht. Bepaald geen leuke entourage.”

De start van Oost-Arnhem in het duel met Heerenveen was allerminst groots. De thuisploeg keek al snel tegen een 2-4 achterstand aan, maar kreeg gaandeweg meer grip op de wedstrijd.

“Het was toen erop en erover”, zei Van Woudenberg. Bij rust leidde Oost-Arnhem al met 8-6 en de thuisploeg bouwde die voorsprong na de hervatting binnen tien minuten uit naar zes doelpunten. Kortm, even aanzetten en de wedstrijd was beslist. Het ‘waterballet’ eindigde na zestig minuten bij 20-14. 

Matthijs Baerends (Foto: Mike Bekkers)

Bij Oost-Arnhem ontbraken de geblesseerde Nynke Lokhorst en Matthijs Baerends. De laatste zit tien dagen verplicht in quarantaine wegens een coronabesmetting op zijn werk. “Matthijs heeft zelf geen klachten”, aldus Van Woudenberg. 

In het eerste deel van de veldcompetitie komt Oost-Arnhem nog eenmaal in actie. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen SCO op het programma. Na dat duel kan de Arnhemse ploeg zich volledig gaan richten op het zaalseizoen in de Korfbal League. Oost-Arnhem begint daarin op zaterdag 24 oktober met een thuiswedstrijd tegen het Papendrechtse PKC.  

Oost-Arnhem, eerste aanval: Bas Broenink 8, Rick Verdouw 1, Fenna de Jong (31. Renske van Os 1), Senna van den Bos (50. Nadien Ruysink).
Eerste verdediging: Jasper Broenink 3, Thijs Broenink 3, Noa Kapteyn 3, Willemien Kragt 1.

* Foto geheel boven: Bas Broenink, hier in actie tegen Mid-Fryslãn, was met acht treffers topscorer bij Oost-Arnhem. (Foto: Mike Bekkers)

UITSLAGEN, STANDEN EN PROGRAMMA
HOOFDKLASSE A

Zaterdag 3 oktober
Oost-Arnhem – Heerenveen 20-14
SCO – Dalto 13-20
DSC – SKF 21-10
Zondag 4 oktober
Mid-Fryslãn – Wageningen 16-19

Stand
Dalto 6-10
DSC 5-8
Wageningen 5-8
Oost-Arnhem 6-8
Mid-Fryslãn 5-3
SCO 5-2
Heerenveen 5-2
SKF 5-1

Resterend programma (najaar)
Zaterdag 10 oktober
Oost-Arnhem – SCO (16.00 uur)
Heerenveen – Wageningen
SKF – Dalto
DSC – Mid-Fryslãn
Zaterdag 17 oktober
Wageningen – DSC
Mid-Fryslãn – Wageningen
SCO – SKF
Zaterdag 24 oktober
Wageningen – SKF
DSC – SCO