Sempre Avanti herdenkt Theo Bos

7 maart 2013 | Van onze AS-redactie

Een blauw-witte stoet van oud-leden van Sempre Avanti zal donderdagavond vanaf de Rijnhal vertrekken richting Gelredome. Daar wordt vanaf 19.00 uur een afscheidsbijeenkomst gehouden voor Theo Bos, die zijn carrière bij Sempre Avanti begon.

Theo Bos, die vorige week donderdag het gevecht tegen alvleesklierkanker verloor, voetbalde tot zijn dertiende bij buurtclub Sempre Avanti. Daar bleven zijn talenten niet onopgemerkt, waarna hij naar Vitesse vertrok. Het was het begin van een glanzende voetballoopbaan.
Sempre Avanti, dat niet meer bestaat, hield op 3 juni van het vorig jaar nog een reünie. Theo Bos was toen de eregast.
Oud-leden van Sempre Avanti zijn nu via een e-mail opgeroepen donderdagavond om 18.00 uur te verzamelen bij de ingang van de Rijnhal. “We hopen van daaruit in een lange blauw-witte stoet naar Gelredome te gaan”, vertelt Ton Sanders, lid van de reüniecommissie van Sempre Avanti. “We willen Arnhem laten weten dat ‘onze Theet’ bij Sempre heeft gespeeld en dat hij één van ons was.”
Het is de bedoeling dat de leden van Sempre Avanti in het blauw en wit, de clubkleuren van de vereniging, richting Gelredome gaan. Sanders: “De reacties zijn tot nu toe overweldigend en meelevend. Het is prachtig dat de leden, jaren na het verdwijnen van de club, nog steeds laten blijken echte Semperianen te zijn. Dit heeft Theo verdiend.”

* Foto homepage: Oud-spelers van Sempre Avanti vormen een erehaag voor Theo Bos tijdens de reünie van de Arnhemse vereniging op 3 juni van het vorig jaar.


De 13-jarige Theo Bos, met sjaal om zijn hoofd, viert in 1979 het kampioenschap van Sempre Avanti mee. Jos Theunissen (midden) en doelman Ben Ensing (op de achtergrond) nemen het voortouw in het feestgedruis.