Selectie VDZ staat achter trainer Wilco Klop, dinsdagavond gesprek met bestuur

6 februari 2024 | Van onze AS-redactie

De spelersgroep van VDZ staat achter trainer Wilco Klop. Dat zegt aanvoerder Joris Schemkes. “Via de spelersraad is gevraagd naar onze mening en met wat nuances in de rolverdeling wilden wij door met Wilco en assistent Stijn van Gent.”

Afgelopen zaterdag kreeg de selectie van VDZ voor aanvang van het duel met SML (1-2 winst) van het trainersduo te horen dat er aan het einde van het seizoen een einde zou komen aan de samenwerking. Schemkes: “Dat was wel een wat emotionele gebeurtenis. Daar is ook wat ophef over ontstaan en bestuurslid John Wijbenga heeft de spelersraad toen uitgenodigd om zondag op de club te komen voor tekst en uitleg. Wij konden toen niet en dat is verschoven naar dinsdagavond.”

Schemkes kan slechts gissen naar de reden waarom het contract met Klop niet wordt verlengd en waardoor ook Van Gent, die zich solidair verklaarde, aan het einde van het seizoen opstapt. “Ik heb geen idee. Het was onze insteek met elkaar door te gaan, maar blijkbaar speelt er iets waardoor technische commissie en bestuur anders hebben besloten.”

Vanavond (dinsdag) heeft de spelersraad, die behalve uit Schemkes bestaat uit Desney Janssen, Edo Classen, Stef te Veluwe en Thom van den Berg, een gesprek met het bestuur. “We hopen dan antwoord te krijgen op wat er is gebeurd en we zullen ook onze mening geven. Het is in ieder geval niet zo gegaan zoals het zou moeten.”