Seizoen Theo Janssen voorbij

8 oktober 2013 | Van onze AS-redactie

Theo Janssen is de rest van het seizoen uitgeschakeld. De middenvelder van Vitesse heeft zondag in het duel met Feyenoord de voorste kruisband van zijn rechterknie afgescheurd. Janssen is maandagavond al geopereerd.

De knieblessure is dus veel ernstiger dan verwacht. Bij de kijkoperatie die maandagavond werd uitgevoerd door orthopedisch chirurg Hans Frejlach in privékliniek Annatommie in Renswoude bleek niet de buitenmeniscus kapot, maar de voorste kruisband. Janssen kreeg meteen een nieuwe kruisband aangemeten.
Op de website van Vitesse liet Janssen weten dat hij dit totaal niet had verwacht. ‘Gisterenavond ging ik onder zeil met het idee dat de meniscus kapot was. Alle testen wezen daar ook op. Toen ik bijkwam uit de narcose bleek het toch een stukje erger te zijn. Niets aan te doen. Al baal ik enorm. Ik was lekker bezig, het team is lekker bezig en we spelen het soort voetbal dat ik het leukste vind.’
Janssen had eerder laten doorschemeren na dit seizoen zijn loopbaan te willen te beëindigen. Daar lijkt hij nu anders over te denken. ‘Zo wil ik mijn carrière natuurlijk niet afsluiten’, zei hij tegen Omroep Gelderland. ‘Het hangt er vanaf hoe mijn revalidatie verloopt, maar dit seizoen is in ieder geval voorbij. Als alles mee zit, zou ik misschien de laatste wedstrijden van het seizoen nog mee kunnen spelen. Maar ik kan dat risico beter niet nemen en me richten op volgend seizoen.’