Schudt ESA al vroeg in het seizoen OVC ’85 af in de strijd om de titel?

26 oktober 2019 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde in de eerste klassen en lager de zesde speelronde afgewerkt. De topper in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal is OVC ’85 – ESA. Haakt OVC ’85 al vroeg in het seizoen af of kan het tegen lijstaanvoerder ESA voor een stunt zorgen? En wie komen zondag als winnaars uit de strijd in de stadsderby ‘s SML – Arnhemse Boys en VDZ – Eldenia in de derde klasse D (west I)? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.


Zaterdagvoetbal
Derde klasse A
OVC ’85 – ESA (15.00)
Met 13 punten uit 5 duels kent ESA een voortreffelijke start van het seizoen. De ploeg van trainer Peter Gerritsen deelt de koppositie met FC Zutphen.
Voor OVC ’85 wordt het aanhaken of afhaken. De Oosterbeekse formatie staat met 9 uit 5 op een gedeelde vierde plaats.

ESA is zaterdagmiddag op sportpark De Bilderberg de favoriet. Na het gelijkspel in het openingsduel bij Dieren (1-1) volgden vier zeges op rij. eenmaal op vreemde bodem (1-2 bij Uni VV) en drie keer thuis. Daarin scoorde ESA 14 keer.
OVC ’85 speelde pas twee keer thuis. Met Eefde (3-1) kende de ploeg van trainer Marco Bosch weinig problemen, maar tegen FC Zutphen liep OVC ’85 na rust in het mes (1-5).
Zo groot zal het verschil zaterdagmiddag niet worden, maar op basis van iets meer kwaliteit zal ESA de punten mee terugnemen naar Arnhem.
Prognose: 2-3.

Vierde klasse A
AZ 2000 – DVV (14.30 uur)
Voor AZ 2000 lijkt een plek in de boevnste helft van de ranglijst dit seizoen niet weggelegd. De ploeg van trainer Giovanni Zweers neemt na vijf speelrondes de negende plaats in met 4 punten.

Alle punten werden gehaald in thuiswedstrijden: 1-1 tegen Kolping Dynamo, 2-1 winst tegen Quick 1888. van alverna werd op eigen veld met geringe cijfers verloren: 1-2. op vreemde bodem was AZ 200 al twee keer volstrekt kansloos. een 6-0 nederlaag bij OBW en afgelopen zondag bij Woezik ging het al niet veel beter: 6-3.
Op basis van de resultaten in thuiswedstrijden mag AZ 2000 tegen DVV, zevende met 7 uit 5, enige hoop koesteren.
Prognose: 2-2.


Zondagvoetbal
Derde klasse D (West I)

SML – Arnhemse Boys (14.00 uur)

SML, dat ook pas vier keer in actie kwam, pakte na de thuisnederlaag in het openingsduel met HDS (1-3) in de volgende drie wedstrijden 7 punten. Na de winst bij Sporting ’70 (3-5) en een zevenklapper thuis tegen Roda ’46 (7-1) viel de 1-1 van afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Quick 1890 weer wat tegen. SML is in de stadsderby tegen arnhemse Boys echter de torenhogfe favoriet. De ploeg van David Roig Garcias heeft simpelweg meer kwaliteit dan Arnhemse Boys.

Na drie nederlagen op rij pakte Arnhemse Boys in de laatste twee duels 4 punten. Het vertrouwen bij de ploeg van trainer Marcel Omvlee zal, zeker na de zege op VDZ, zijn toegenomen. Voetbaltechnisch valt er voor Omvlee echter nog heel wat te sleutelen. in het duel met SML zal Arnhemse Boys het accent ongetwijfeld op de defensie leggen, maar dat zal niet voldoende zijn om minimaal een punt mee te nemen.
Prognose: 3-0.

VDZ – Eldenia (14.00 uur)

Habib Al Mohsinawi

VDZ kon de goede start van de competitie (10 punten uit 4 duels) afgelopen zondag geen vervolg geven. De brigade van trainer Habib al Mohsinawi speelde een erbarmelijk slechte wedstrijd bij Arnhemse Boys en verloor de stadsderby met 1-0. Een gebrek aan creativiteit brak VDZ tegen de gegroepeerd verdedigend tegenstander hopeloos op. Maar wie VDZ kent: de volgende wedstrijd kan het weer geheel anders zijn.

Erwin Koen

Aan Eldenia zal VDZ hoe dan ook een zware kluif hebben. De ploeg van trainer Erwin Koen kwam pas vier keer in actie en pakte daarin 7 punten. Na de 3-2 winst in de openingswedstrijd bij Arnhemse Boys ging Eldenia thuis onderuit tegen VVZA (0-2), maar herpakte zich na een vrij weekeinde weer in de uitwedstrijd bij Roda ’46 (4-0 zege). Afgelopen zondag kwam Eldenia twee keer op voorsprong tegen Saestum, maar de bezoekers vertrokken toch nog met een punt (2-2).
De verwachting is dat VDZ en Eldenia in hun onderlinge duel weinig risico zullen nemen. Als de angst om te verliezen groter is dan de wil om te winnen zullen de vonken er allerminst vanaf vliegen.
Prognose: 0-0.

Vijfde klasse E
Veluwezoom – Edesche Boys (14.00 uur)
De supporters van Veluwezoom mogen zich al voorzichtig verheugen op een schiettent. De Velpse ploeg gaat met 9 punten uit 3 duels aan kop in de vijfde klasse E en scoorde an twintig goals. Zondagmiddag is Edesche Boys te gast op sportpark de Pinkenberg in Rozendaal en met 1 punt uit 4 duels bezet de Edese formatie de tiende en voorlaatste plaats.

Voor Veluwezoom zal Edesche Boys dus geen probleem mogen zijn. Bovendien kan de ploeg van trainer Jhon van Beukering werken aan het doelsaldo, want in vier duels kreeg Edesche Boys al 16 doelpunten tegen.
Veluwezoom is topfavoriet voor de titel en lijkt alleen van De Hoven en Voorst (beide 9 uit 4) iets te duchten te hebben.   
Prognose: 7-0.

Klik hier voor het voetbalprogramma