Schoolvoetbaltoernooi in Arnhem van start met 200 teams

26 maart 2024 | Van onze AS-redactie

Drie woensdagen, zes Arnhemse sportparken en zo’n 200 enthousiaste teams: 27 maart gaat het grootste schoolvoetbaltoernooi van Nederland van start in Arnhem! Kinderen van verschillende basisscholen uit de groepen 7 en 8 gaan met elkaar de strijd aan voor het Arnhemse schoolvoetbal kampioenschap!

Het schoolvoetbaltoernooi in Arnhem deelt met Rotterdam de titel ‘Grootste Schooltoernooi van Nederland’. Arnhem biedt daarbij, in tegenstelling tot Rotterdam, ook een voetbaltoernooi voor de groepen 3-6. Daar mogen we best trots op zijn.

Op een drietal woensdagmiddagen is het toernooi voor de groepen 7 en 8. Voor de groepen 3 t/m 6 is het toernooi op woensdag 24 april, het speciaal onderwijs speelt het toernooi op 6 juni. Het gehele toernooi wordt gespeeld met de regels van de KNVB.

Nieuw in het toernooi: Tournify

Op woensdag 27 maart gaat het schoolvoetbaltoernooi van start op zes sportparken in Arnhem (3 sportparken in Arnhem Noord en 3 sportparken in Arnhem Zuid). Bijna 200 teams in de groepen 7 en 8 spelen dan mee in de voorrondes van het toernooi. Het toernooi gaat op alle sportparken om 13.00 uur van start.

Nieuw in het schoolvoetbal: het toernooi gaat dit jaar ook digitaal, via Tournify. Voor alle sportparken is een digitaal toernooi aangemaakt, en alle bezoekers op de sportparken kunnen inloggen in het toernooi via een QR-code. Zo kunnen ze zien welk team waar speelt en ook de standen worden hierin verwerkt.

Finale op 22 mei op Papendal

Natuurlijk kent een toernooi ook een winnaar: 22 mei spelen de winnende teams bij jongens en meisjes uit Noord en Zuid tegen elkaar en wordt duidelijk welk team zich kampioen schoolvoetbal in Arnhem mag noemen. De finale vindt plaats op sportcentrum Papendal, de locatie van Vitesse, een passende en inspirerende locatie voor de jonge voetballers.

Ook nieuw in de organisatie van het schoolvoetbaltoernooi is het feit dat het CIOS onze samenwerkingspartner is in het toernooi. Zo worden 128 studenten ingezet op 15 momenten van het schoolvoetbaltoernooi. De CIOS studenten voeren organisatorische taken uit en ondersteunen hiermee de voetbalverenigingen. Voor de CIOS studenten is dit een mooie leerplek, zij kunnen zo kennis maken met de praktijk. Het CIOS heeft speciaal om deze samenwerking mogelijk te maken
het curriculum aangepast, zodat studenten op de woensdagmiddagen ingezet kunnen worden op grotere evenementen en sportdagen.

Groepen 3 tot en met 6: aanmelden kan nog tot 29 maart

Voor het toernooi voor de groepen 3 tot en met 6 kunnen de teams nog aangemeld worden tot 29 maart. Het toernooi voor de groepen 3 en wordt alleen met gemengde teams gespeeld. Het toernooi voor de groepen 5-6 spelen met meisjes en jongensteams.

Aanmelden voor scholen kan nog via onderstaande link: Schoolvoetbaltoernooi (sportbedrijfarnhem.nl)