SC Veluwezoom strikt trainer Jhon van Beukering als opvolger van Mohammed Mouhouti

1 februari 2019 | Van onze AS-redactie

Trainer Jhon van Beukering gaat volgend seizoen als hoofdtrainer aan de slag bij SC Veluwezoom. Bij de Velpse vierdeklasser wordt de oud-prof van onder meer Vitesse, NEC, De Graafschap en Feyenoord de opvolger van Mohammed Mouhouti, die na dit seizoen vertrekt.

Voor Jhon van Beukering is SC Veluwezoom geen onbekende. Als trainer van de zaterdagtak van de Velpse club behaalde Van Beukering in het seizoen 2015-2016 het kampioenschap in de vierde klasse B.
In het daaropvolgende seizoen deed Veluwezoom in de derde klasse A ook mee om de titel, maar het bestuur van Velpse club haalde het elftal in maart 2017 uit de competitie wegens gebrek aan spelers. Financiele verplichtingen, buiten de club om, zouden niet zijn nagekomen.
Van Beukering had op dat moment al een contract getekend bij MASV voor het seizoen 2017-2018, maar nam eind maart 2017 het stokje bij de Arnhemse vierdeklasser al over van Marcel Gerrist. Van Beukering slaagde er met MASV vervolgens in via de nacompetitie te promoveren naar de derde klasse van het zondagvoetbal.

In zijn eerste volledige seizoen bij MASV was Van Beukering zeer succesvol, maar aan het einde van een prachtig jaar in de derde klasse stond de club toch met lege handen. MASV pakte een periodetitel, eindigde als tweede, maar liep in de nacompetitie promotie mis.
Het was niettemin een historisch seizoen voor MASV en Van Beukering. De Arnhemse club plaatse zich voor de finale van de strijd om de KNVB districtsbeker oost, nadat het tal van gerenommeerde en hoger spelende amateurclubs had uitgeschakeld. In de finale leek MASV ook op weg naar een stunt, maar verloor na een 2-0 voorsprong uiteindelijk toch van zaterdaghoofdklasser DFS Opheusden: 2-5.

De finaleplek in de districtsbeker leverde de ploeg van trainer Jhon van Beukering wel een plek op in de voorronde van de grote KNVB-beker voor het seizoen 2018-2019. Die eerste kwalificatieronde overleefde MASV niet. In Hendrik Ido Ambacht verloren de Arnhemmers met 5-0 bij derdedivisionist ASWH.
Kort daarna, begin september 2018, stapte Van Beukering op bij MASV. Als reden noemde Van Beukering ‘privĂ©-zaken’ voor zijn plotselinge vertrek.