SC Rheden kan geen afstand nemen van OBW

9 oktober 2016 | Van onze AS-redactie

SC Rheden heeft in de tweede klasse I van het zondagvoetbal de voorsprong op OBW niet kunnen vergroten. Het duel op het Rhedense sportpark IJsselzicht eindigde in een gelijkspel: 1-1. SC Rheden staat met 6 punten uit 6 duels op een tiende plaats. OBW is twaalfde met 4 uit 6.

Ramon van ’t Veld hielp de thuisploeg halverwege de eerste helft aan een 1-0 voorsprong, nadat Mitch Olyslager en Patrick d’Hulst al goede mogelijkheden hadden laten liggen. Daar stond één grote kans voor OBW tegenover. Kevin Plasmans knalde echter rakelings naast.
Jansen, 4k, Peter, RhedenNa de hervatting kreeg OBW steeds meer grip op de wedstrijd. De gelijkmaker kwam dan ook niet als een verrassing. Na een vloeiende Zevenaarse combinatie liet Daan Letzer doelman Timo Verijzer van SC Rheden kansloos: 1-1.
“In de rust had ik niet voor een gelijkspel getekend, maar achteraf ben ik blij met een punt”, zei trainer Peter Jansen van SC Rheden na afloop. “In de eerste helft waren we heel stabiel, maar na rust had OBW meer dreiging. Wij speelden de bal na een onderschepping veel te snel naar voren, waardoor we de bal ook weer meteen kwijt waren.”