SC Rheden en Arnhemse Boys moeten plots op zoek naar een nieuwe trainer

10 januari 2020 | Van onze AS-redactie

De trainers Wilco Klop (foto) en Marcel Omvlee zijn bezig aan hun laatste seizoen bij respectievelijk SC Rheden en Arnhemse Boys. Beiden kondigden donderdagavond hun afscheid aan. Het vertrek van beiden komt als een volslagen verrassing.

SC Rheden staat in het tweede seizoen onder Klop op een keurige derde plaats in de derde klasse C van het zondagvoetbal. Toch scheiden na dit seizoen de wegen tussen club en trainer. “We hebben in goed onderling overleg besloten om het contract na dit seizoen niet te verlengen”, luidde de uitleg van John Farkas, binnen het bestuur van SC Rheden belast met technische zaken.

Veel meer kon en wilde Farkas niet kwijt over de breuk aan het einde van het seizoen. Dat gold ook voor Klop, met zijn selectie tot en met zondag op trainingskamp is in Heerlen. ,,Het verwachtingspatroon van mij en dat van Rheden is anders. Dan wordt het moeilijk om samen verder te gaan. Voor mij heeft het nu ook geen nut om daar verder over uit te wijden. De situatie is zoals hij is”, aldus Klop, die wel verder wil als trainer.

“Ik laat het allemaal op me afkomen”, legt de Rhedenaar uit. “Na twee jaar coach te zijn geweest van de hockeyvrouwen van AHC en nu anderhalf bij Rheden ben ik weer heel enthousiast en heb de energie om in dit vak verder te gaan.”
Klop speelde zelf vele jaren in de hoofdmacht van Rheden en kwam ook uit voor Go Ahead, Vitesse en NEC. Als trainer was hij werkzaam bij Hatert, OBW, Babberich, WAVV, Longa ’30 en HSC ’21.

Omvlee, bezig aan zijn eerste seizoen bij Arnhemse Boys, heeft het bestuur van de zondagse derdeklasser laten weten zijn contract niet te verlengen. “Ik heb het weer enorm naar mijn zin als trainer, maar privĂ©, werk en voetbal gaan niet goed samen”, legt Omvlee zijn beslissing uit. “Deze keer heb ik mijn verstand en niet mijn gevoel laten spreken.”

Omvlee sluit een hoofdtrainerschap voor de nabije toekomst uit. “Maar dat wil niet zeggen dat ik niets in het voetbal kan en wil blijven doen. Mogelijk bij Arnhemse Boys en als het bestuur dat niet wil eventueel ergens anders.”
Arnhemse Boys staat in de derde klasse D (west I) op de laatste plaats. “Maar met de resultaten heeft mijn besluit helemaal niets te maken”, zegt Omvlee, die eerder ook trainer was bij onder meer AVW ’66, ESA en SCZ.