SC Oranje pakt koppositie in 4A

28 september 2015 | Van onze AS-redactie

In een aantrekkelijke wedstrijd op het zonovergoten sportpark De Zoom toonde SC Oranje zich zaterdag in 4A dodelijk effectief tegen een sterk Wageningen: 0-3. Uitblinker aan Arnhemse zijde was doelman Andy Bonaparte. SC Oranje is nu koploper.

Na een kwartier opende een sterk startend Oranje de score via een verrassend afstandsschot van Bob van Zomeren, waarbij de doelman Roy Rijsemus van Wageningen niet geheel vrijuit ging. Na twee grote mogelijkheden voor spits Bryan van Schooten verdubbelde Lok-Wah Tsang de score na een mooie pass van de goed spelende Mohammed Edan: 0-2.
Vlak voor rust kwamen de gasten goed weg, toen de verder prima leidende scheidsrechter Wijnberg de bal weigerde op de stip te leggen na een duidelijk overtreding. Joreno Augusto werd onderuit gehaald, maar het verwachte fluitsignaal bleef achterwege. Uit de tegenaanval wist Mohammed Edan Nicky Peter te bereiken. De laatste stelde Lok-Wah Tsang in staat  de 0-3 binnen te tikken.

Na de pauze probeerde SC Oranje door te drukken, maar prima kansen waren verder niet besteed aan de Arnhemse voorwaartsen. Om het goed te maken negeerde de scheidsrechter een overtreding binnen de zestien tegen Lok-Wah Tsang en was het een beetje gedaan met de dadendrang van de bezoekers. Na het noodgedwongen wisselen van een drietal spelers van Oranje greep Wageningen het initiatief en wist tal van mogelijkheden te creëren, maar lieten die even zo vaak onbenut.. Held in die fase was doelman Bonaparte die keer op keer zijn doel fraai redde. De Arnhemse doelman stopte ook nog een strafschop van Joreno Augusto. Het was de derde keer dit seizoen, zodat Bonaparte zich een ‘penalty-killer’ mag noemen.
Door dit prima resultaat neemt SC Oranje de koppositie in de vierde klasse A over van het verrassend verliezende Krayenhoff.

 

SC Oranje pakt koppositie in 4A

9 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Sportclub Oranje heeft in 4A van het zaterdagvoetbal de koppostie veroverd. De ploeg van trainer Frank Koch won thuis met 2-1  van Oranje Blauw en zag 2 naaste concurrenten, ESCA en DVE Trajanus, verliezen.

SC Oranje kende een goede eerste 20 minuten, scoorde door Toby Wijes na voorbereidend werk van Nick Peters 1-0, maar viel daarna terug. “Er sloop wat angst in de ploeg”, zei Frank Koch na afloop. “Een aantal spelers is ook niet in goede vorm.”
Oranje Blauw had in het restant van de eerste helft meer balbezit, maar kreeg geen kansen. Na de hervatting maakten de bezoekers gelijk, maar Patrick van Aalten bezorgde Oranje toch nog de 2-1 zege. Na de 2-1 troffen beide ploegen nog een keer de paal. Toby Witjes deed dat voor de thuisploeg. Frank Kock: “We hebben niet goed gespeeld, maar uiteindelijk was het voor ons een goede dag.”
Sportclub Oranje leidt in 4A met 14 punten uit 6 duels. Wageningen (13 uit 6) ESCA (12 uit 6) en Ede Victoria en DVE Trajanus (beide 10 uit 5) zijn de achtervolgers.

Uitslagen Vierde klasse A
Alverna – ESCA                         8-5
SC Oranje – Oranje Blauw       2-1
AZ 2000 – Ede/Victoria           2-4
DUNO – Germania                    6-0
Wageningen – DVE Trajanus   1-0
EMM – Wodanseck                    0-0