SC Oranje naar derde klasse

20 april 2013 | Van onze AS-redactie

De taak is volbracht, SC Oranje speelt volgend seizoen weer in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. De ploeg van trainer Patrick Baltus won zaterdag op een zonovergoten sportpark De Bakenhof met 3-0 van Wodanseck.

“Iedereen is heel erg blij. Het wordt gevierd als een kampioenschap”, zei trainer Patrick Baltus direct na afloop. Die feestelijkheden moest Baltus zelf enkele uren aan zich voorbij laten gaan, omdat hij ook nog een feest had ter gelegenheid van het 40-jarig huwelijk van zijn schoonouders.
Een galavoorstelling werd het niet, maar daar maalde niemand om bij SC Oranje. “We waren onzorgvuldig in de passing, speelden in een te laag tempo en we liepen te veel met de bal. Dan maak je het jezelf wel heel erg moeilijk. Maar dat hoort ook een beetje bij dit soort wedstrijden”, oordeelde Baltus, die vindt dat zijn ploeg nog heel wat stappen kan maken.
Halverwege de eerste helft viel de openingstreffer. Na een aangesneden corner van Brahim El Jaouri belandde de bal in het doel: 1-0. “We misten ook nog enkele opgelegde kansen en pas na rust viel de bevrijdende 2-0. Na de 3-0 van Rifat Bugdayci was het helemaal gespeeld”, zei Baltus.
Koploper Duno won ook, met 3-0 van Oranje Blauw, zodat de achterstand van SC Oranje op de ploeg uit Doorwerth 6 punten blijft. De tweede plaats betekent echter ook promotie en daar was het de Arnhemse club om te doen. “Na drie jaar is het eindelijk gelukt die stap te zetten”, aldus een gelukkige Baltus.