SC Oranje heer en meester bij Haarlo

6 december 2014 | Van onze AS-redactie

Sportclub Oranje was zaterdag in de vierde klasse B heer en meester in de uitwedstrijd bij Haarlo. De formatie van trainer Hans Liethof won op vreemde bodem met 1-3. Wesley van Londen was bij de gasten de ‘man of the match’.

SC Oranje had zijn zaakjes over de gehele wedstrijd gezien verdedigend eindelijk een keer op orde. Dat leidde meteen tot een driepunter. In de twaalfde minuut zette Arjan Wensink uit de rebound na een vrije trap van Marnix Landman de bezoekers op 0-1. Een slippertje in de Arnhemse defensie betekende een minuut later alweer de gelijkmaker: 1-1.
SC Oranje zat niet bij de pakken neer en kwam na een half uur opnieuw op voorsprong. De assist was van Arjan Wensink, het doelpunt van LokwahTsang: 1-2.
Vier minuten na de hervatting besliste Wesley van Londen de wedstrijd. Zijn boogbal verdween van dertig meter in de bovenhoek: 1-3. “Een wereldgoal”, aldus Oranje-trainer Hans Liethof. “In het laatste half uur hebben we nog vier dikke kansen gemist, maar voetballend was het van onze kant een goede wedstrijd.”
SC Oranje staat na 12 duels op 17 punten en staat daarmee op een zevende plaats. Haarlo staat zesde met 19 uit 12.