SC Oranje heeft alles in eigen hand

27 april 2015 | Van onze AS-redactie

Voor SC Oranje lonkt in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal de nacompetitie om promotie naar de derde klasse. Zaterdag won de ploeg van trainer Hans Liethof de stadsderby bij AFC Arnhem: 1-2. 

SC Oranje heeft het in eigen hand om via het behalen van de derde periodetitel of op basis van de eindstand een plek in de nacompetitie te veroveren. In de strijd om de derde periodetitel gaat SDS met 18 punten uit 7 duels aan kop, maar de ploeg uit Wekerom, ook lijstaanvoerder in de totaalstand, heeft al een periodetitel. SC Oranje volgt met 15 uit 7 en heeft de concurrentie op achterstand gezet. Winterswijk, dat bij Grolse Boys 2 punten morste, en Eefde hebben beide 13 uit 7. Grolse Boys en Oeken zijn met 12 uit 7 ook nog in de race.
SC Oranje kan zaterdag al de derde periodetitel in de wacht slepen als het zelf thuis 3 punten pakt tegen Haarlo en het duel Eefde – Winterswijk geen winnaar oplevert. Op de laatste speeldag brengt SC Oranje een bezoek aan Winterswijk.

Zaterdag maakten AFC Arnhem en SC Oranje er een leuke wedstrijd van. “In de eerste helft deelde AFC Arnhem de lakens uit en hadden op het voor hun vertrouwde kunstgras het betere van het spel”, vertelde Oranje-trainer Hans Liethof na afloop. Dat resulteerde in een aantal goede mogelijkheden, maar invaller-doelman Antonio van Maanen speelde een uitstekende wedstrijd en hield zijn doel tot de 38 ste minuut schoon. Toen verscheen AFC Arnhem-spits Ronny Slot alleen voor Van Maanen en na een mooie schijnbeweging opende hij de score: 1-0.
SC Oranje probeerde spits Lok-Wah Tsang in stelling te brengen, maar hij lag aan de ketting bij als centrale verdediger debuterende Raymond Vermeulen. Als vervanger van de geschorste Jara Arends maakte Vermeulen een sterke indruk.  

Na de pauze probeerden de bezoekers, inmiddels wat meer gewend aan het kunstgras, het wedstrijdbeeld om te draaien. Doelman Van Maanen wist telkens met prima uittrappen Lok-Wah Tsang te bereiken, maar de kleine mogelijkheden waren nog niet aan hem besteed. Halverwege de tweede helft kwam Oranje na een corner op gelijke hoogte. Na mistasten van de AFC-keeper scoorde de sterke middenvelder Mick Roordink: 1-1.
SC Oranje koos daarna vol voor de aanval. De gasten hadden bovendien geluk, dat Vermeulen, bewaker van Lok-wah Tsang, geblesseerd uitviel. Vijf minuten voor tijd profiteerde Tsang van de geboden ruimte en scoorde de luid bejubelde winnende treffer: 1-2.
Voor SC Oranje staan er nog twee belangrijke wedstrijden op het programma. AFC Arnhem kan zich, met de eerste periodetitel al op zak, gaan voorbereiden op de nacompetitie. Met het ook op een hoge eindklassering kan AFC Arnhem stadgenoot SC Oranje nog wel een handje helpen door zaterdag thuis te winnen van Harfsen, dat met 44 uit 24 op de derde plaats staat. SDS ’55 (60 uit 24) is al kampioen, AFC Arnhem is met 48 uit 24 tweede. SC Oranje is met 42 uit 24 de nummer vier op de ranglijst. Daaronder staan Haarlo en oeken met beide 41 uit 24.

In de onderste regionen won Eendracht dit seizoen voor het eerst. De Arnhemse ploeg was thuis te sterk voor SVDW ’75: 6-3. De doelpunten van de thuisclub kwamen op naam van Umberto van Galen (3), Ismael Boutrah (2) en Ricardo Janssen.