SC Oranje grijpt naast periodetitel

23 november 2015 | Van onze AS-redactie

SC Oranje heeft zaterdag een slag verloren, maar niet de oorlog. In een beslissingswedstrijd om de eerste periodetitel (4A zaterdag) ging de Arnhemse ploeg echter onnodig onderuit tegen Kesteren (4-2), dat nu al verzekerd is van de nacompetitie.

Op sportpark Wilhelmina in Heelsum, de thuishaven van RVW, moesten de twee ploegen aantreden op een bijzonder matige grasmat. Dat kwam het veldspel niet ten goede. SC Oranje schoot niettemin sterk uit de startblokken en kreeg meteen al een paar goede mogelijkheden de score te openen, maar met name Bryan van Schooten en Lok-Wah Tsang wisten het net nog niet te vinden.
In de 21ste minuut liet Richard Valkenier op een schitterende manier zien hoe een vrije trap moet worden benut:  0-1. Drie minuten was het echter alweer gelijk. Jasper Welvaart scoorde zeer fraai van grote afstand en liet doelman Andy Bonaparte kansloos: 1-1. Nog binnen het half uur maakte Kesteren er zelfs 2-1 van door. Uit een vrije trap verlengde de boomlange vrije verdediger Niels de Kat Angelina de bal op prachtige wijze in het doel van SC Oranje.
De voorsprong van Kesteren was fortuinlijk, want SC Oranje was in de eerste helft de beter spelende ploeg geweest. Het beele kansen onvoldoende wist te benutten.

Na de pauze kwam bij SC Oranje Jonathan Pal in het veld voor de lichtgeblesseerde Chergio Vetvichie. De invaller stond slechts acht minuten binnen de lijnen. Na een te harde tackle op Hilbert van Neerbos kreeg Pal de rode kaart. ook met tien man bleef Oranje de bovenliggende partij en dat resulteerde in de meer dan verdiende gelijkmaker door de watervlugge Lok-Wah Tsang. Zijn ‘rollertje’ was toch nog net te veel voor invaller-doelman Robbin van Ewijk: 2-2. Eerste doelman Steffan Vermeer had met een ribblessure het veld moeten verlaten. 

Vlak voor tijd was het echter Kesteren dat de wedstrijd naar zich toe. Doelman Andy Bonaparte greep mis, waarna spits Jasper Welvaart er in de rebound als de kippen bij was: 3-2. In de slotseconde werd het nog 4-2 door een knullige eigen goal van een van de uitblinkers aan Arnhemse zijde, Patrick van Aalten.

“We hebben deze slag verloren, maar we gaan voor de titel”, zei assistent-trainer Bob van Londen van SC Oranje. “Mocht dat niet lukken, dan nemen we altijd wel een periodetitel over van een van onze concurrenten. Er is dus geen man overboord. We vervolgen de competitie volgende week tegen AZ 2000. Opnieuw een belangrijke wedstrijd. We leven van week tot week en aan het einde van de competitie zien we wel waar we staan.”