SC Oranje en De Paasberg uit bekertoernooi

8 november 2017 | Van onze AS-redactie

SC Oranje heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het toernooi om de KNVB districtsbeker oost. Na het succesvolle optreden in de groepsfase sneuvelde de ploeg van trainer Carel van der Velden in de eerste knock-outronde. Groesbeekse Boys was woensdagavond met 4-2 te sterk. Ook de tweede Arnhemse club die woensdagavond in actie kwam redde het niet. De zaterdagvoetballers van De Paasberg verloren met 6-4 bij Hatert.


In de eerste helft zag het er niet naar uit dat SC Oranje ondanks het gemis van Bryan van Schooten, Alexander Prent, Patrick van Aalten, Frank van Elk en Mitch de Vries de wedstrijd zou verliezen. De Arnhemse ploeg nam door doelpunten van Orveo Ubbergen en Mike Hieltjes een 0-2 voorsprong. “Dat was verdiend, want we lieten de bal goed rond gaan”, vertelde trainer Carel van der Velden na afloop. “We kwamen zelfs nog drie keer met twee man alleen voor de keeper, maar we scoorden niet.”
Dat brak de bezoekers op, want vlak voor rust halveerde Groesbeekse Boys, de nummer twaalf in de derde klasse D van het zondagvoetbal, de achterstand: 1-2. Van der Velden: “En na de pauze begonnen we veel te slap, kreeg de tegenstander meer balbezit en ook de kansen.”
Die werden door de Groesbeekse aanvallers uitstekend afgemaakt. SC Oranje incasseerde nog drie treffers en stapte met een 4-2 nederlaag teleurgesteld van het veld.

De Paasberg verloor in een spectaculair duel met 6-4 van Hatert, dat ook uitkomt in 3D van het zondagvoetbal. De gasten kwamen na 25 minuten op achterstand, maar door een kopbal van Fabian van Leeuwen en een eigen treffer van Hatert waren de rollen al snel omgedraaid: 1-2. Een minuut voor de pauze schoot Van Leeuwen namens De Paasberg tegen de paal. De aanval liep door en na een voorzet schoot Van Leeuwen de bal vervolgens tegen de lat. “Binnen vier seconden tegen paal en lat. Dat was achteraf het breekpunt in de wedstrijd”, zei trainer Paul van Koppenhagen van De Paasberg na afloop.
Tien minuten na de pauze kwam Hatert op gelijke hoogte: 2-2. De Paasberg was daarna even de kluts kwijt, want in korte tijd besliste de thuisploeg met twee treffers de wedstrijd: 4-2. Die vierde Hatertse treffer werd gescoord uit een strafschop. Na de 5-2 deed Donovan de Kievit nog wat terug (5-3) en ook na de 6-3 gaf De Paasberg niet op. Rico Diaz maakte er nog 6-4 van. Van Koppenhagen: “Ook daarna kregen we nog een paar kansen en het had ook 6-6 kunnen worden. Maar onze jonge ploeg heeft het goed gedaan. Met wat meer ervaren spelers ga je na een voorsprong wat behoudender spelen, maar dit was wel heel leuk om te zien.”
Bij De Paasberg ontbrak Danny van Hulst door een blessure. 

* Foto rechtsboven: Orveo Ubbergen, hier in actie tijdens het competitieduel van afgelopen zaterdag met Candia ”6, scoorde woensdag tegen Groesbeekse Boys de openingstreffer voor SC Oranje. (Foto: Jan van Zomeren)

KNVB districtsbeker Oost
Eerste ronde
Uitslagen
Dinsdag 7 november
ESA – Be Quick Z                             1-1   (Be Quick wns)
OVC ’85 – SKV                                 2-2   (SKV wns)
Columbia – SDZZ                            5-0
Blauw Wit – GVA                             2-1
Dio ’30 – Advendo ’57                     7-1
Woensdag 8 november
Groesbeekse Boys – SC Oranje     4-2
Hatert – De Paasberg                      6-4
Programma (van regionale clubs)
Donderdag 9 november
De Bataven – VVO (20.30 uur)
RKHVV – Millingen (20.30 uur)
Teuge – Duno D (20.15 uur)
Dieren – Woezik (20.30 uur)
Zaterdag 11 november
Stroe – SC Rheden (15.00 uur)
Zondag 12 november
Eldenia – Krayenhoff (14.00 uur)
Leones – MASV (14.00 uur)
AWC – Arnhemse Boys (14.00 uur)
Brakkenstein – DCS (14.30 uur)