Saskia verguld met goud

31 augustus 2010 | Van onze AS-redactie

 van onze AS-redacteur

Op de eerste Jeugd Olympische Spelen in Singapore veroverde de Arnhemse Saskia van Duivenboden met de Nederlandse hockeyploeg een gouden medaille. Voor de 17-jarige keepster werd na de 2-1 zege in de finale op Argentinië een droom werkelijkheid.

Op Nationaal Sportcentrum Papendal werden de goudenmedaillewinnaars afgelopen maandag door prins Willem-Alexander gehuldigd. En uiteraard kwam de zinderende finale tegen Argentinië nog vaak ter sprake. Sakia van Duivenboden speelde in die eindstrijd een hoofdrol. Want met nog iets meer dan een minuut te spelen (zie foto) voorkwam de 17-jarige VWO-scholiere van het Arentheemcollege in Arnhem met een cruciale redding bij een Argentijnse strafcorner, dat Nederland genoegen moest nemen met zilver.
Argentinië had in de eerste helft de leiding genomen. Een kwartier na de pauze zorgde Lieke van Wijk uit een strafcorner voor de gelijkmaker. In de reguliere speeltijd kwamen beide ploegen daarna niet meer tot scoren. Met dank dus aan Van Duivenboden, die de Argentijnse strafcornerspecialiste in die laatste minuut van een treffer afhield.
Een verlenging volgde en die leek zonder verdere doelpunten te eindigen. Luttele seconden voor tijd mocht Van Wijk haar specialiteit bij een toegekende strafcorner nog eenmaal tonen. Ze had haar zenuwen uitstekend in bedwang en joeg de bal in het Argentijnse doel: 2-1.
Keepster Saskia van Duivenboden kon haar geluk na afloop niet op. “Hier kun je alleen maar van dromen. Dit is de mooiste dag uit mijn leven.”

Klik hier voor een interview van de AS-redactie met Saskia van Duivenboden. 

 
 Saskia van Duivenboden voorkomt met een knappe redding een minuut voor tijd een Argentijnse voorsprong.