Salemink en Seinen trainers VDZ

6 maart 2014 | Van onze AS-redactie

Freek Salemink (35) neemt bij de Arnhemse voetbalclub VDZ de taken over van de opgestapte trainer Willy Melchers. De oud-voetballer van VDZ wordt daarbij geassisteerd door Peter Seinen (50), ook oud-speler van VDZ.

Salemink, die jarenlang in de hoofdmacht van de huidige zondagderdeklasser speelde, is voorgedragen door de spelers. “Zij hebben mij gevraagd en dat vind ik een eer”, zegt Salemink. “Ik doe het ook om VDZ te helpen en zal er alles aan doen om VDZ in de derde klasse te houden.”
De selectie van VDZ toonde zich dit seizoen allesbehalve een eenheid. Salemink realiseert zich dat er met nog slechts acht wedstrijden voor de boeg een zware taak wacht. “Hoe, wat en met welke spelers we het gaan doen, daarover ben ik aan het nadenken. Maar het is duidelijk dat we eerst rust moeten creëren.”
Met de aanstelling van het tweetal heeft VDZ ook afscheid genomen van Vincent Courbois, de assistent van Willy Melchers.
Salemink en Seinen bescikken niet over de juiste papieren. “Zij krijgen dus dispensatie van de KNVB, maar de vacature van hoofdtrainer is officieel opengesteld”, zegt voorzitter Remco Bijlsma van VDZ.