Ruud Ruysink trainer Oost-Arnhem

16 april 2013 | Van onze AS-redactie

Het bestuur van korfbalclub Oost-Arnhem heeft voor volgend seizoen Ruud Ruysink aangesteld als hoofdtrainer. De Westervoorter wordt de opvolger van Erwin Ligt. Door ziekte van Ligt neemt Ruysink de taken van zijn voorganger nu al over.

Ruysink is al jaren zeer actief betrokken bij de Arnhem korfbalvereniging. Hij heeft zich daarbij bezig gehouden met het technisch beleid binnen de vereniging, maar Ruysink heeft ook een groot aantal jeugdploegen onder zijn hoede gehad.
Voorafgaande aan die periode bij Oost-Arnhem was Ruysink trainer-coach bij de eerste teams van EKCA, SSS, Wesstar en Sios en had hij Oost-Arnhem 2 en DVO A1 onder zijn hoede.
Ruysink heeft het eerste team van Oost-Arnhem nu al onder zijn hoede. Hij heeft de taken overgenomen van Erwin Ligt, die herstellende is van een hersenstaminfarct. Ligt had al eerder aangegeven na dit seizoen te stoppen als hoofdtrainer van Oost-Arnhem.
Met de aanstelling van Ruysink maakt het bestuur van Oost-Arnhem volgens voorzitter Arjan Oude Kotte een bewuste keuze. “We kiezen met Ruud voor een trainer uit de eigen organisatie. Daar hebben we met veel mensen over gesproken en dit is het beste voor de club.”
Het doel is om de weg naar boven verder door te zettenen met de bestaande jonge en talentvolle selectie ook in de zaal te promoveren en uiteindelijk zowel op het veld als in de zaal succesvol mee te draaien in de hoofdklasse.
Ruysink tekende een contract voor één seizoen. Oude Kotte: “Het beleid is om alleen contracten voor één jaar af te sluiten, maar altijd met de intentie om langer met elkaar door te gaan.”
Oost-Arnhem is ook nog op zoek naar trainer-coach voor het tweede team.