Ruime overwinning van A-jeugd SML

19 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

In de vierde divisie F van het jeugdvoetbal verloor ESA A1 met 4-1 bij VVOG. De uitslag was vertekend want ESA kreeg veel kansen. In de hoofdklasse M won de A1 van SML gemakkelijk met 4-0 van Beuningse Boys A1. Wesley Martens scoorde twee keer. In de tweede klasse O speelden VDZ A1 en WAVV A2 een zeer slechte wedstrijd (0-0).

VIERDE DIVISIE F
VVOG A1-ESA A1 4-1
Een slappe start heeft er voor gezorgd dat ESA A1 uiteindelijk kansloos verloor bij VVOG uit Harderwijk. Toch had de Arnhemse ploeg diverse kansen maar de afronding liet te wensen over. Uit counters kwam VVOG op 2-0 alvorens Job Seinen op aangeven van Nabil Nasri de aansluitingstreffer wist te scoren: 2-1.
Ondanks de waarschuwingen in de rust werd er steeds gehaaster en onzorgvuldiger gevoetbald door ESA. Dit leidde overigens tot voldoende kansen om de gelijkmaker te scoren. Maar ook nu konden onder andere Job Seinen en Yahya Hotak de opgelegde kansen niet benutten. Door het uitblijven van de gelijkmaker werd de kans op een snelle tegenaanval steeds groter. VVOG scoorde daaruit nog twee keer.

HOOFDKLASSE  M
SML A1 – Beuningse Boys A1 4-0.
SML behaalde een gemakkelijke overwinning op een fysiek sterke tegenstander, die eerder koploper DVV op een gelijkspel hield. Echte uitblinkers waren er niet maar SML vormde wel weer een sterk collectief . Voor de derde keer op rij werd de nul  gehouden.
Scoreverloop: 7. 1-0 Nehkomi Veldt,  10. 2-0 Wesley Martens,  47. 3-0 Emre Yaman,  71.  4-0 Wesley Martens.

TWEEDE KLASSE O
VDZ A1-WAVV A2  0-0
Sommige wedstrijden krijgen ook precies de uitslag die ze verdienen. VDZ A1 – WAVV A2 was van een dermate slecht niveau dat meerdere toeschouwers ver voor het einde de kantine opzochten. Het begon nog goed voor VDZ toen Stijn van Gent heel handig David Luijkx vrij voor de keeper zette maar deze schoot hoog over. Daarna  zakte de wedstrijd naar een dramatisch niveau.  Na rust kwamen Calvin Drexler en Joris Dortmans bij VDZ erin voor Sjors Dreuning en David Luijkx. In de tweede helft trok VDZ het spel steeds meer naar zich toe,  zonder echt gevaarlijk te worden. De grootste kans voor VDZ kwam in de 65e minuut toen een WAVV-verdediger Otger van den Aker binnen het strafschopgebied van de bal duwde. De goed leidende scheidsrechter Meddeler kende een strafschop toe, die door Najib Muslem op de lat werd geschoten. Even later kreeg WAVV nog een grote kans, maar Matthijs Holtackers redde uitstekend.