RTV Connect Sport live vanuit het Arnhemse stadhuis met Feyenoord – Vitesse, schermen en vele prominente gasten

26 mei 2023 | Van onze AS-redactie

RTV Connect, de streekomroep voor Arnhem, Renkum, Zevenaar, Doesburg, Duiven en Westervoort, besteedt in haar sportprogramma Connect Sport op de radio (iedere zondag tussen 14.00 – 18.00 uur) volop aandacht aan de sportactiviteiten in deze regio.

Twee ‘zondagen’ dit weekeinde en dat betekent voor Connect Sport twee uitzendingen, waarvan die op eerste pinksterdag een bijzondere is. Zaterdag start namelijk het door de Arnhemse schermvereniging Scaramouche georganiseerde NK Equipe Schermen. De finales daarvan worden zondagmiddag vanaf 15.00 uur gehouden in de Burgerzaal van het Arnhemse Stadhuis en Connect Sport zal daar met een mobiele radiostudio zijn om van daaruit live de uitzending te verzorgen.

Uiteraard zal het schermen aan bod komen, maar er zullen ook veel tafelgesprekken met interessante sporters, trainers en bestuurders uit de regio zijn. Zo zullen drie vertegenwoordigers van amateurkampioenen in het zondagvoetbal het gesprek voeren over wat die titel voor hun en de club betekent, nu en in de toekomst, hoe de voorbereidingen zijn geweest, etc. Trainer Klaas Vermeulen (GSV’28), speler en topscorer Youri Roosenboom (MASV) en voorzitter Mark de Lange (SC Westervoort) worden hierover vanaf 16.20 uur aan de tand gevoeld.

Ook het vrouwenvoetbal zal aan een tafel besproken worden en wel met een zeer bijzondere speelster: Eldenia-speelster Tabitha Heijnsdijk, die binnenkort Eldenia voor FC Utrecht verruilt. Verder wordt er gesproken met de wethouder van sport van de gemeente Arnhem, Bob Roelofs, en van hem én de directeur van Sportbedrijf Arnhem Robert Jan Janssen wil Connect Sport alles weten over het regionale sportbeleid.

Het korfbal in onze regio leeft. Over het hoe en waarom, maar ook over de toekomst van het korfbal wordt korfbal-icoon Jan-Sjouke van den Bos bevraagd. Hij was speler, coach, bondscoach en is momenteel mastercoach bij het Koninklijke Nederlandse Korfbal Verbond. Over honkbal weet Arnhem Rhinos voorzitter Casper van West alles te vertellen, dus is ook hij te gast.

Verder aandacht voor handbal en hockey, met daar tussendoor flitsen van de wedstrijd Feyenoord – Vitesse. En uiteraard wordt er gesproken met de succesvolle degenschermers van Scaramouche. Het mannenteam (dat in dezelfde samenstelling voor Nederland uitkomt), bestaande uit Ruben Derksen, David van Nunen en de gebroeders Tristan en Rafaël Tulen rekent op goud en gezien hun zilveren prestatie vorige week op het WK in Istanbul, is daar niets pocherigs mee gezegd. Maar ook de vrouwenequipe van Scaramouche, bestaande uit Abigail Stech, Ramina Mansurova en de zusjes Veronique en Ulrike Kocken, rekent op een finaleplaats én een medaille.

Dit alles tussen 14.00 en 17.00 uur in het Arnhemse Stadhuis. De toegang is gratis.

Drie liveduels op tweede pinksterdag

Op tweede pinksterdag besteedt Connect Sport vooral aandacht aan de wedstrijden van die dag waar een kampioen of een plek in de nacompetitie uit kan rollen. Zo zijn de verslaggevers van Connect Sport live aanwezig bij de wedstrijd DVC’26 – Grol (tweede klasse H). De winnaar mag zich kampioen noemen: het zijn de nummers eén en twee, met ieder 46 punten en een onderling doelverschil van +4 in het voordeel van Grol.

De derde en vierde wedstrijd waar Connect Sport live verslag van doet, spelen zich af in de vijfde klasse C. SDZZ treft daar Gelders Eiland en ook dat is een strijd op het scherp van de snede om een plaats in de top. Gelders Eiland staat derde, SDZZ vierde, ieder met 46 punten. Babberich ligt op de loer met 44 punten. Aan kop staat Elsweide, dat op tweede pinksterdag in Megchelen SVGG treft, uit in Megchelen. Elsweide heeft al een periodetitel, maar wil kampioen worden. Echter: Ajax Breedenbroek staat met 54 punten op twee punten afstand van Elsweide, dat 56 punten heeft. Dit levert voor maandag de volgende scenario’s op voor Elsweide: bij winst is de titel binnen. Speelt de Arnhemse ploeg gelijk en wint Ajax Breedenbroek, dan is Elsweide ook kampioen, tenzij Ajax Breedenbroek (dat tegen het zwakke RVW moet) in die wedstrijd het doelsaldo (+53 tegen +46 in het voordeel van Elsweide) nog weet goed te maken. Tot slot: verliest Elsweide en wint Ajax Breedenbroek, dan is Ajax B. kampioen. Reden genoeg voor Connect Sport om ook bij SVGG – Elsweide live aanwezig te zijn!

Voor de rest neemt Connect Sport de zaterdagwedstrijden mee en beschouwt in ieder geval de wedstrijd DVOV – AVW ’66 in de derde klasse E na, want AVW ’66 heeft in de laatste speelronde nog steeds kans zich te plaatsen voor de nacompetitie.
Een ‘rustig’ sportweekend qua aantal wedstrijden dus, maar wat er gespeeld wordt, is uitermate interessant!

RTV Connect radio is op de volgende kanalen te ontvangen:
Ether: 94.0 (Zevenaar), 104.9 (Doesburg) of 105.9 FM (Arnhem)
Kabel: Ziggo: Kanaal 915 | CI+: Kanaal 1358 | T-Mobile: Kanaal 2081 | KPN: Kanaal 1019
Online: https://www.rtvconnect.nl/rtvconnect-radio/live-radio
Of gebruik de RTV Connect app of TuneIn App